Βράβευση από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη του εικαστικού Α. Φασιανού για την προσφορά του στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, στη διάλεξη με θέμα: «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο» από τον Π. Καψάσκη

Print Friendly, PDF & Email

Μία επίκαιρη διάλεξη με θέμα: «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο»  διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, με ομιλητή τον υποψήφιο διδάκτορα Πολιτιστικής Διπλωματίας κ . Πέτρο Καψάσκη, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

«Η επιλογή του θέματος απορρέει από την ιστορική ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για τον επαναπροσδιορισμό της Ελληνικότητας. Δηλαδή, των αξιών και των προτεραιοτήτων εκείνων που διέπουν σήμερα την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία η οποία δεν ζει στον εαυτό της και για αυτό προτιμά να ζει ενοχικά και να διατηρείται ποριζόμενη με τις αναμνήσεις της.
Σε ένα κόσμο εν εκρήξει, όπου όλα κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα η Ελλάδα για να ζήσει καλείται πρωτίστως να δημιουργήσει και με εργαλεία της τη γλώσσα και την παράδοση να εξέλθει ζωντανή από την κρίση επιστρέφοντας ξανά στον ιστορικό χρόνο»
σημειώνει ο κ. Καψάσκης.               

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους δύο από τους γνησιότερους και ιστορικότερους Έλληνες εκπροσώπους του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού, ο εικαστικός Αλέκος Φασιανός και η ερμηνεύτρια, ποιήτρια και συγγραφέας Γιοβάννα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης , θα βραβεύσει τον Αλέκο Φασιανό, τιμής ένεκεν για την προσφορά του στον Ελληνικό Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα  Γράμματα.
Εικαστικά έργα του εμπνευσμένα από την Ολυμπιακή Ιδέα τιμούν την Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», μαζί με τα έργα και άλλων διάσημων Ελλήνων ζωγράφων. Τα έργα που είναι πραγματικά αριστουργήματα φιλοτεχνήθηκαν ύστερα από πρόταση του Δήμου Αμαρουσίου.    

Την εκδήλωση θα διανθίσει με την απαγγελία ποιημάτων η Γιοβάννα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο