Βιωματική εκπαιδευτική δράση «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί» πραγματοποίησαν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αμαρουσίου για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας

Print Friendly, PDF & Email

Για τρίτη εκπαιδευτική χρονιά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αμαρουσίου, ξεκίνησαν την υλοποίηση προγράμματος βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων εκτός του χώρου των Παιδικών Σταθμών, με σκοπό να ενισχύσουν την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να δημιουργήσουν και να κοινωνικοποιηθούν.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τα προνηπιακά τμήματα και των 11 Παιδικών Σταθμών στο κτήμα Μάρκου στην Παλλήνη, όπου παρακολούθησαν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί».

Η δράση περιλάμβανε:

  • Επίσκεψη στον ειδικά διαμορφωμένο αμπελώνα, αναπαράσταση μαζέματος σταφυλιών
  • Γνωριμία με το παραδοσιακό πατητήρι και αναπαράσταση σταφυλιών με την συνοδεία παραδοσιακής παιδικής μουσικής για τον τρύγο.
  • Ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου, γνωριμία με τα παραδοσιακά εργαλεία του τρύγου και της παραγωγής κρασιού.
  • Παρακολούθηση θεατρικού δρώμενου με τον μύθο του βασιλιά Οινέα για την προέλευση του σταφυλιού  και του οίνου.

Στη δράσεις συμμετείχαν τα παιδιά από τους Σταθμούς: 1ος και 2ος Κοκκινιάς, Σωρού, Στουντίου, Κέντρου, Ν. Τέρματος,1ος Αγίων Αναργύρων, Εργατικών Κατοικιών, Αγίας Φιλοθέης, Αναβρύτων και Πολυδρόσου. Τα παιδιά συνόδευσαν οι υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών, οι παιδαγωγοί και η προϊσταμένη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής  Μαρία Κάββουρα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης συνεχίζει να είναι αρωγός και να στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια της κάθε οικογένειας της πόλης για την ολόπλευρη ανάπτυξη και τη διαπαιδαγώγηση των μικρών μας φίλων.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί» των Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου


Στιγμιότυπο 2 από τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί» των Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου


Στιγμιότυπο 3 από τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί» των Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου


Στιγμιότυπο 4 από τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί» των Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου


Στιγμιότυπο 5 από τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί» των Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου


Στιγμιότυπο 6 από τη βιωματική εκπαιδευτική δράση «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί» των Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο