Τροπολογία «ανάσα» για το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με ενέργειες και ισχυρή διεκδίκηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, έγινε τελικά Νόμος του κράτους η τροπολογία που αναγνωρίζει στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου το δικαίωμα να υπάγεται στις διατάξεις του Ν. 3491/2006, με βάση τον οποίο μπορεί ο Οργανισμός εφόσον αποπληρώσει το αρχικό κεφάλαιο των οφειλών του προς Ι.Κ.Α. και Εφορία ως τον Απρίλιο του 2008, να απαλλαγεί από τις προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, πραγματική ανάσα για τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου, γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Δήμος και οι πολίτες της πόλης απαλλάσσονται από οφειλές που ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το ποσό αφορά την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων από τη μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών στο Ι.Κ.Α. , Φ.Π.Α. και Φ.Μ.Υ. από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τον Οργανισμό Εργασίας, για την περίοδο 2000-2006.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να περάσει μια πολύ σημαντική τροπολογία , με την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου θα απαλλαγεί από την πληρωμή 21 εκ. ευρώ που μας είχαν επιβληθεί, εξαιτίας της μη καταβολής από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή των οφειλών του Οργανισμού Εργασίας προς το Ι.Κ.Α. και την Εφορία.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η οφειλή αυτή προέκυψε ύστερα από φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου. Από τον έλεγχο αυτό προέκυψε ότι ο Οργανισμός Εργασίας έπρεπε να είχε καταβάλλει για το διάστημα 2000-2006 πάνω από 10 εκ. ευρώ για ΦΠΑ και ΦΜΥ και πάνω από 9 εκ. στο ΙΚΑ . Εξαιτίας της μη καταβολής των ποσών αυτών οι προσαυξήσεις που μας επιβλήθηκαν ξεπέρασαν  τα 21 εκ. ευρώ. Αν δεν εισακούγονταν τα αιτήματα μας από τον Υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Παυλόπουλο, οι προσαυξήσεις αυτές θα επιβάρυναν τον προϋπολογισμό μας και την τσέπη κάθε μαρουσιώτικης οικογένειας. Ενώ τώρα με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης, κι όχι τα σπασμένα μιας ανεύθυνης διαχείρισης του παρελθόντος.

Η εξέλιξη αυτή δίνει σημαντική ανάσα στα οικονομικά του Δήμου μας. Και σε συνδυασμό με την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού μας δανεισμού που προχωρά με διεθνή διαγωνισμό, με ταχείς ρυθμούς και με όρους πολύ συμφέροντες, δείχνουμε στην πράξη τι σημαίνει νοικοκύρεμα, τι σημαίνει ισχυρή και αποτελεσματική διεκδίκηση, τι σημαίνει πολιτική με επίκεντρο τον πολίτη του Αμαρουσίου».

Μετάβαση στο περιεχόμενο