Τον Ιερό Κλήρο της πόλης και εκπροσώπους της Εκκλησίας τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχισθεί και από τη νέα θέση που θα επιλέξουν οι πολίτες για εμάς, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι, με ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε

                 

Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης και εκπροσώπων της Εκκλησίας παρέθεσε η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την οποία εορτάζεται το κορυφαίο γεγονός της εκκλησιαστικής μας ιστορίας της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων.

 

Η παραχώρηση επίσημου γεύματος από τη Διοίκηση προς τον τοπικό Κλήρο, όπως είθισται κάθε χρόνο, αποτελεί πράξη σεβασμού και αναγνώρισης της σημαντικής κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας και δείγμα της αγαστής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

 

Συνδαιτυμόνες στο επίσημο γεύμα ήταν ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου από τους Ενοριακούς Ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

 

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μεταφέροντας το μήνυμά του, μίλησε για το μεγάλο γεγονός της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για το σεβασμό και την τιμή που περιβάλλει την Εκκλησία και τους εκπροσώπους της, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.                                               

Ακολούθως ευλόγησε το γεύμα, δίνοντας τις θερμές ευχές του προς τους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους για «καλή επιτυχία» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου.

 

Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, μετά από πρόσκληση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου, εκπροσώπησε και μετέφερε το χαιρετισμό του η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Δημοτική Σύμβουλος κα Ρένα Χαλιώτη.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επισημαίνει το σημαντικό ρόλο του δεσμού της Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Με επίκεντρο τον άνθρωπο, η συμπόρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση με την Εκκλησία, ενδυναμώνει την προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

 Η αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχισθεί και από τη νέα θέση που θα επιλέξουν οι πολίτες για εμάς, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι, με ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε.»

                 

Στο γεύμα παρακάθισαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Νικόλαος Πέππας, Κατερίνα Ιωάννου, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Βλαχου Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Στέφανος Τσιπουράκης, Δημήτρης Σμυρνής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Κων/νος Ρώτας, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Γεώργιος Ιατρίδης, Κων/νος Βλάχος, Αικατερίνη Ψάλτη.

Επίσης, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, υποψήφιοι Δήμαρχοι και άλλοι εκτός των ανωτέρω υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης

 

Σχετικά αρχείαΕπίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης και εκπροσώπων της Εκκλησίας παρέθεσε η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας


Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου της πόλης και εκπροσώπων της Εκκλησίας παρέθεσε η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο