Τον Έλληνα Πρέσβη στο Πεκίνο Λ. Ροκανά, δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

«Πρώτο μας μέλημα η ανάπτυξη της χώρας μας μέσα από τη συνεργασία Ελλάδας – Κίνας»

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) Γιώργο Πατούλη, επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Έλληνας Πρέσβης στο Πεκίνο Λεωνίδας Ροκανάς. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς και επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές προοπτικές που ανοίγονται για ανάπτυξη μεταξύ τους συνεργασία σε ποικίλους τομείς.

Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ενημέρωσε τον Έλληνα Πρέσβη για τις πολύ χρήσιμες συναντήσεις που είχε στη Σαγκάη και στο Πεκίνο σε πρόσφατη επίσκεψή του με εκπροσώπους σημαντικών φορέων της Αυτοδιοίκησης αλλά και του επιστημονικού κόσμου για σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της χώρας μας.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρέσβης κ. Ροκανάς, επεσήμανε ότι Ελλάδα και Κίνα παραδοσιακά έχουν πολύ καλές σχέσεις σε οικονομικό, πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο, οι οποίες έχουν αντέξει στο χρόνο και έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Μεταφέροντας τη βούληση της Κίνας, ανέφερε ότι στηρίζει την Ελλάδα και να επιδιώκει επενδύσεις στη χώρα μας. Με αφορμή τη διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεση εισαγωγών πολιτισμού που θα γίνει στη Σαγκάη το Νοέμβριο του 2018, εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής της Ελλάδας για την προβολή του τουριστικού της προϊόντος, σε μία μεγάλη αγορά.  

Με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Έλληνα Πρέσβη στο Πεκίνο Λ. Ροκανά, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Με τον Έλληνα Πρέσβη στο Πεκίνο είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνομιλία. Συμφωνήσαμε να είμαστε σε επικοινωνία αξιοποιώντας με όχημα την αυτοδιοίκηση ευκαιρίες για να εργαστούμε από κοινού για τη διεύρυνση των προοπτικών συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως η οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ο τουρισμός υγείας, ο πολιτισμός αλλά και οι επενδύσεις. Μέσα από τέτοιες διεργασίες η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα μπει σε τροχιά ανασυγκρότησης».

 

Σχετικά αρχείαΤον Έλληνα Πρέσβη στο Πεκίνο Λ. Ροκανά, δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο