Το Μαρούσι υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με λαμπαδηδρόμο το δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Λ. Σπύρου Λούη


download _.jpg file 52 KBΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, πλαισιωμένος από τις δεσποινίδες Χρύσα Καλατζάκη, Έλενα Χόζου και Ιωάννα Πουλοπούλου, οι οποίες έτρεξαν μαζί του στην λαμπαδηδρομία.


download _.jpg file 52 KB

Από το Μαρούσι πέρασε το Σάββατο 29 Μαρτίου, η Ολυμπιακή Φλόγα, στο ταξίδι της από το ιερό λίκνο της Αρχαίας Ολυμπίας στο Πεκίνο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους, παραλαμβάνοντας την Φλόγα στην Λεωφόρο Σπύρου Λούη, έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, στο σημείο 16 της Ολυμπιακής Διαδρομής,  από τον ολυμπιονίκη πρώην αθλητή του πόλο Γιώργο Μαυρωτά.
Απευθυνόμενος στους πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να υποδεχθούν την Ολυμπιακή Φλόγα, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Καλωσορίζουμε στο Μαρούσι, στη γενέτειρα του πρώτου χρυσού ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Σπύρου Λούη, την Ολυμπιακή φλόγα. Σήμερα, από εδώ, από το Μαρούσι ,  με την Ολυμπιακή Φλόγα, ταξιδεύουν μαζί και τα ελληνικά, πανανθρώπινα , και σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρα-, μηνύματα της εκεχειρίας, της ειρηνικής συνύπαρξης, της συνεννόησης, της συνεργασίας. Και ευχόμαστε στη διαδρομή που θα κάνει μέχρι να φτάσει στο Πεκίνο, να μεταφέρει  το μήνυμα και τα ιδανικά του Ολυμπισμού σε όλο τον κόσμο.»

Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης έτρεξε με την Ολυμπιακή Φλόγα ως το επόμενο σημείο της Ολυμπιακής Διαδρομής, όπου την παρέδωσε στον Μαρουσιώτη παραολυμπιονίκη Κώστα Τριανταφύλλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο