Το Μαρούσι γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τιμώντας το Έπος του ’40

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εκφωνεί τον Πανηγυρικό της Ημέρας. παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων, των Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών , του Ιερού Κλήρου και πλήθους πολιτών.
|download file .jpg 108KB|


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το γιό του Αλέξανδρο κατά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.
|download file .jpg 110KB| 
Ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Hρώων του ’40 από τους συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι.
|download file .jpg 112KB|


 
|download file .jpg 120KB|


 
|download file .jpg 136KB|


 
Στιγμιότυπα από την μαθητική παρέλαση παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και άλλων επισήμων.
|download file .jpg 129KB|


Γ. Πατούλης: Οι αγωνιστές του ’40 θυσίασαν τις ζωές τους, για να μείνει η πατρίδα μας ελεύθερη. Είμαι βέβαιος ότι και οι σύγχρονοι Έλληνες, οι αγωνιστές του 2011, δεν θα γονατίσουν. Για να στείλουν παντού το μήνυμα ότι αυτός ο λαός μπορεί να μην γεννήθηκε πλούσιος, αλλά γεννήθηκε ελεύθερος. Και θα ζήσει και τα επόμενα χρόνια ελεύθερος.

Με κάθε επισημότητα το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του ’40 στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου της πόλης κ. Γιώργου Πατούλη, των Δημοτικών Συμβούλων, των Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών, του Ιερού Κλήρου και πλήθους πολιτών.


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, με τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και ακολούθως, με την παρέλαση των μαθητών, Οδηγών και Προσκόπων.


Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:


«Σήμερα, δεν είναι απλά μια μέρα γιορτής. Μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας. Η σημερινή μέρα και κάτω από τις συνθήκες που τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας, πρέπει να αποτελέσει ημέρα εθνικής συνειδητοποίησης για όλους μας. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Ενός πολέμου πολύ διαφορετικού από αυτόν του 1940. Αλλά εξίσου ανελέητου…
Σήμερα ο εχθρός εκμεταλλεύεται το δικαίωμα που εμείς του δώσαμε και αποφασίζει όχι μόνο πόσο θα μας κουρέψει, αλλά το πως θα ζήσουμε τα επόμενα 30 χρόνια εμείς, τα παιδιά μας, οι σημερινοί απόμαχοι της ζωής.
Τους επιτρέψαμε να αποφασίζουν αυτοί, πίσω από τις κλειστές πόρτες για το δικό μας μέλλον, χωρίς να ακούγεται δυνατά η δική μας φωνή, περιμένοντας έξω στο διάδρομο, έξω από την αίθουσα, μέχρι να μας ανακοινώσουν την τελική τους απόφασή για το πόσο σφικτή θα είναι η θηλιά που θα μας περάσουν στο λαιμό.»


«Αγνοούν όμως ένα σημαντικό στοιχείο -υπογράμμισε ο κ. Πατούλης – ότι στην μακρόχρονη ιστορική πορεία αυτού του τόπου, οι Έλληνες δεν δέχτηκαν για πολύ κανέναν στο σβέρκο τους. Οι Έλληνες γνωρίζουμε από θυσίες, γνωρίζουμε από αγώνες. Ο δικός μας τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Είτε είναι ξένου στρατιώτη, είτε είναι ξένου τραπεζίτη. Τα βάλαμε πολλές φορές κατά το παρελθόν με ισχυρότερους και περισσότερους αντιπάλους και τελικά νικήσαμε. Γιατί είχαμε όπλα μας το θάρρος, τις αρχές και τις αξίες της φυλής μας. Γιατί δεν φοβηθήκαμε ποτέ τις θυσίες. Γιατί μας έδινε έμπνευση και δύναμη και αποτελούσε παράδειγμα το λαμπρό μας παρελθόν.»


«Στην μακρόχρονη πορεία του ελληνικού Έθνους –πρόσθεσε-  υπήρξαν, αλλά και θα υπάρξουν και μελλοντικά και Εφιάλτες, αλλά και νενέκοι πολιτικοί, αλλά έχει αποδειχθεί ότι η παρουσία τους δεν αρκεί για να αλλάξουν την ιστορική πορεία της Ελλάδος.
Είμαι βέβαιος ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Παρά την ταπείνωση που έχουμε υποστεί, έχουμε και τη δύναμη και τη θέληση να αποδείξουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας επιτηρήσει και να μας διαφεντεύσει. Οι αγωνιστές του 40 θυσίασαν τις ζωές τους, για να μείνει η πατρίδα μας ελεύθερη. Είμαι βέβαιος ότι και οι σύγχρονοι Έλληνες, οι αγωνιστές του 2011, δεν θα γονατίσουν, έχουν τη θέληση, έχουν τη δύναμη, να θυσιάσουν κάποια από τα υλικά αγαθά που τους χάριζαν μέχρι σήμερα μια πρόσκαιρη και επίπλαστη ευημερία, για να παραμείνουν πραγματικά ελεύθεροι. Για να στείλουν παντού το μήνυμα ότι αυτός ο λαός μπορεί να μην γεννήθηκε πλούσιος, αλλά γεννήθηκε ελεύθερος. Και θα ζήσει και τα επόμενα χρόνια ελεύθερος, Με λιγότερα υλικά αγαθά ίσως. Με χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης ίσως. Αλλά χωρίς έκπτωση στις ηθικές και πνευματικές του αξίες.»


«Σε αυτούς που νομίζουν – κατέληξε ο κ. Δήμαρχος- ότι μπορούν να μας κατακτήσουν με τη δύναμη των τραπεζών τους, στέλνουμε σήμερα, 28 Οκτωβρίου του 2011,επέτειο του έπους του 40 το μήνυμα, ότι δεν μπορούν να μας υποτάξουν. Το μήνυμα της αντίστασης σε αυτά που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς. Το μήνυμα ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Το μήνυμα της απόφασης να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα. Στη θέση που της αξίζει.
Μια Ελλάδα πραγματικά δυνατή, με υγιή ανάπτυξη, με μια κοινωνία με αξίες, συνοχή και αλληλεγγύη.
Είμαι σίγουρος ότι η Πατρίδα μας και οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Θα διαψεύσουμε για μια ακόμη φορά, όπως κάναμε και το 40, αυτούς που πιστεύουν ότι θα μας κάνουν να γονατίσουμε.
Εμείς κι όχι αυτοί, θα καθορίσουμε το μέλλον και την τύχη μας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο