Παρουσία του Δημάρχου Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε το επετειακό αφιέρωμα στο έπος του 1940 που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ προσφέρει το λεύκωμα του Αμαρουσίου στο δημοσιογράφο και τέως διευθυντής της ΕΡΑ Βόλου Αναστάσιο Μητρογώγο.
|download file .jpg 82KB|


 
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.
|download file .jpg 93KB|


Με την προβολή ενός ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ για το έπος του 1940 αλλά και για την τραγουδίστρια του αγώνα Σοφία Βέμπο, που εμψύχωνε με τη φωνή της τους Έλληνες φαντάρους που πολεμούσαν στο μέτωπο, τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Για την ελληνική ψυχή και το ηρωισμό των Ελλήνων στον πόλεμο του 1940 μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, εξαίροντας το θάρρος που μαζί με «τις αρχές και τις αξίες της φυλής μας αποτέλεσαν τα όπλα των Ελλήνων στο δύσκολο και άνισο αυτόν αγώνα», όπως σημείωσε προσθέτοντας: «το λαμπρό μας παρελθόν αποτέλεσε το παράδειγμα, μας έδινε δύναμη και έμπνευση μαζί με τη θρυλική φωνή της μεγάλης Ελληνίδας Σοφίας Βέμπο».


Για τη Βολιώτισσα Σοφία Βέμπο, μίλησε ο συμπατριώτης της δημοσιογράφος Αναστάσιος Μητρογώγος, πρώην Διευθυντής της ΈΡΑ Βόλου. Στον κ. Μητρογιάννη, που συνέβαλε με την παραχώρηση αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού στην παραγωγή του βίντεο που προβλήθηκε στην επετειακή εκδήλωση προσέφερε ο κ. Πατούλης, ένα ιστορικό λεύκωμα για την πόλη του Αμαρουσίου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ιεράρχες, εκπρόσωποι των αστυνομικών Αρχών, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Προμηθειών και Δημοτικής Αστυνομίας Ευάγγελος Κάββαλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Καρλαύτης, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Νικόλαος Αλεπούς, ο ειδικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Μπάρλας, κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο