Το Μαρούσι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19:00 στην Πλατεία Ευτέρπης και ανοίγει την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: Το Μαρούσι με πρωταγωνιστές τα παιδιά υποδέχεται τα Χριστούγεννα σε πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης

Ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων επιφυλάσσει ο Δήμος Αμαρουσίου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας και της αλληλεγγύης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δίνει το έναυσμα της έναρξης των ιδιαίτερων και ποιοτικών εορταστικών εκδηλώσεων, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Ευτέρπης με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Στη σκηνή ανεβαίνει ο αγαπημένος δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής, λαϊκής, έντεχνης και ποπ μουσικής Γιάννης Κότσιρας, που μαζί με την Δήμητρα Μπουλούζου, υπόσχονται να απογειώσουν το κέφι και τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου στο μήνυμά του προς τους Δημότες Αμαρουσίου για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, αναφέρει:

«Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της Αγάπης, της Ελπίδας και της Αλληλεγγύης.

Ο Δήµος Αµαρουσίου διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ενταγµένων στο Χριστουγεννιάτικο πνεύµα, µε σκοπό να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες στην πόλη µας.

Κυρίως όµως, ο Δήµος µας, µέσα από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις επιθυµεί να στείλει ένα δυνατό µήνυµα έµπρακτης ανθρωπιάς σε όλους όσοι έχουν ανάγκη τη συµπαράστασή µας, όπως άλλωστε πράττει όλο το χρόνο, µέσα από τις ισχυρές κοινωνικές του δοµές.

Στο πλαίσιο αυτό, θεατρικές, κινηµατογραφικές και µουσικές παραστάσεις, εναλλάσσονται µε φιλανθρωπικά bazaar και οι ειδικά διαµορφωµένοι χώροι όπως το παγοδρόµιο, προσφέρουν χαρά και ψυχαγωγία σε όλες τις ηλικίες, τονώνοντας ταυτόχρονα την εµπορική αγορά της πόλης µας.

Προσκαλούµε όλους τους δηµότες µας αλλά και τους κατοίκους άλλων περιοχών να γευτούν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στις πλατείες, στους δρόµους και στα καλλιτεχνικά στέκια του Αµαρουσίου και να ζήσουν µαζί µας τη µεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης».

Εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου

από 4 Δεκεμβρίου 2019 – 5 Ιανουαρίου 2020

 Από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, μία μεγάλη ποικιλία εορταστικών εκδηλώσεων με την παρουσία του πρωταγωνιστή την ημερών του Άη Βασίλη, συναυλίες, παραστάσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά στο παγοδρόμιο, τα ξύλινα σπιτάκια, το Χωριό του Αη Βασίλη, στο πάρκο με τα φουσκωτά, θα χαρίσουν γιορτινή διάθεση σε όλους.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Tετάρτη 04 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 16.00

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΣΑΪ ΟΜΑΔΑΣ ΑΓΑΠΗΣ

στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η. (Περικλέους 22).

Πέµπτη 05 & Παρασκευή 06 Δεκεµβρίου 2019 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Σωµατείο «Αµαρυσία Εστία», Αίθουσα εκδηλώσεων Δήµου Αµαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δηµ. Μόσχα).

Παρασκευή 06, Σάββατο 07 & Κυριακή 08 Δεκεµβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικο Bazaar των τµηµάτων κοµποδετικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισµού. Τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δηµοτική Ολυµπιακή Πινακοθήκη (Βασ. Σοφίας 85).

Σάββατο 07 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 11.00

«Ένα δώρο για τον καθένα» Ένα διαδραστικό παραµύθι για την αξία του δώρου και της προσφοράς, εµπνευσµένο από τα βιβλία «Ένα δώρο για τον καθένα» (Εκδ. Ίκαρος) και «Η ευχή του Νικόλα» (Εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεµένη). Εµψυχώτρια: Αφροδίτη Κορέτση. Πλατεία Αγίας Λαύρας.

Σάββατο 07 έως Τρίτη 10 Δεκεµβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόµων «Αναγέννηση»,  Αίθουσα εκδηλώσεων Δήµου Αµαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δηµ. Μόσχα).

Τρίτη 10 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 19.00

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί στην κινηµατογραφική προβολή «Πάντινγτον ΙΙ». Ο αρκούδος Paddington είναι αρκετά ικανοποιηµένος µε την πορεία της ζωής του, βολεµένος στη σοφίτα του σπιτιού των Brown και παίζοντας χιονοπόλεµο µε τη νέα του οικογένεια…  Σκηνοθεσία: Paul King. Κινηµατογράφος ODEON (Κηφισίας 215 Μαρούσι).

Παρασκευή 13 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 19.30

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων  Δήµου Αµαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου». Δηµοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόµου Σµύρνης & Ρήγα Φεραίου, Πεύκη). Η ώρα και ο χώρος διεξαγωγής της συναυλίας άλλαξε. Θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) την Παρασκευή 13/12/2019 και ώρα 19:30.

Παρασκευή 13 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 19.00

Χοροί, κάλαντα, τραγούδια και δώρα… σας περιµένουµε σε παραδοσιακά χριστουγεννοκαµώµατα! Κλαρίνα, κιθαρόνια, τύµπανα, τουµπερλέκια, µε φλογερούς µουσικάντηδες, (Πασχάλης Τσέρνας – Θωµάς Δρόσος – Solis Barki), φιγούρες, µπερντέδες, καραγκιοζοπαίχτες, (Σωκράτης Κοτσορές – Νίκος Μπαρµπούτης) και ένας ακούραστος άφραγκος «Ωνάσης», ο Τάκης Βαµβακίδης στο ρόλο του ζωντανού Καραγκιόζη. Κινηµατογράφος ODEON (Κηφισίας 215, Μαρούσι).

Σάββατο 14 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 11.00

«Χριστουγεννιάτικο ταξιδο-ανακάτεµα στην ουρά του δράκου» Ελάτε να φορέσουµε τα γιορτινά µας, να ανεβούµε στην ουρά ενός κατακόκκινου κινέζικου δράκου, να ταξιδέψουµε σε µακρινά µέρη και να δούµε πως βιώνουν τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες. Θα φτιάξουµε χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα εµπνευσµένα από ήθη και έθιµα διαφόρων χωρών, θα τραγουδήσουµε, θα χορέψουµε και θα στολίσουµε το δικό µας πολύχρωµο, πολυεθνικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ηλικίες: 6-8 ετών. Εµψυχωτές: Οµάδα ΆΝΑΣΣΑ. Βορέειος Βιβλιοθήκη (Στεφ. Δραγούµη & Μιλτιάδου, Μαρούσι).

Κυριακή 15 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 11:00 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή µε την παιδική χορωδία του Δηµοτικού Ωδείου Αµαρουσίου. Διοργάνωση: Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ» Σωρού κ΄Λάκκας Κόττου Αµαρουσίου στο 4ο Δηµοτικό Σχολείο (Ζεκάκειο, Σωρού 72).

Κυριακή 15 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 11:30 έως 13.00

Χριστουγεννιάτικη εορτή παιδιών-µελών του Συλλόγου «Αθµονέων»       Αίθουσα εκδηλώσεων Κέντρου Τέχνης και πολιτισµού (Βασ. Σοφίας 85).

Τρίτη 17 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 19:00 

Θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του καλικάντζαρου», ο οποίος ετοιµάζει  τις φάρσες του. Η πανέµορφη αλλά κακοµαθηµένη νεράιδα θέλει να γίνει η βασίλισσα της Νεραϊδοχώρας, χωρίς να ξέρει ότι για να το πετύχει θα πρέπει πρώτα να παντρευτεί  τον κακάσχηµο καλικάντζαρο….. Θεατροποιηµένο µιούζικαλ « Χορεύοντας µε τα ξωτικά» σε απίθανους ρυθµούς και εκπληκτικές χορογραφίες. Κινηµατογράφος ODEON (Κηφισίας 215 Μαρούσι).

Tετάρτη 18 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 09.00 έως 15.00

Η Οµάδα Αγάπης και η Οµάδα Δηµιουργικής Απασχόλησης του Κ.Α.Π.Η. Αµαρουσίου διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο bazaar στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η. (Περικλέους 22).

Παρασκευή 20 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 10.30

«ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΞΗ»                                                                                      Η Οµάδα Αγάπης και τα µέλη του Κ.Α.Π.Η. Αµαρουσίου σε συνεργασία µε τα παιδιά από τους Παιδικούς Σταθµούς, θέλοντας να ενισχύσουν την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη  προς τους συνανθρώπους µας, θα συγκεντρώσουν  στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η. (Περικλέους 22) τρόφιµα µακράς διαρκείας (όσπρια, ζυµαρικά, κονσέρβες και γάλα σε κουτιά).

Τα προσφερόµενα είδη θα διατεθούν σε ευπαθείς οικογένειες του Αµαρουσίου που ζουν κάτω από δυσµενείς οικονοµικές και κοινωνικές συνθήκες.

Τρίτη 24 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 12:00

Χριστουγεννιάτικες µελωδίες από την Φιλαρµονική Ορχήστρα του Δήµου Αµαρουσίου στους πεζόδροµους της πόλης µας.

Τρίτη 31 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 12:00

Πρωτοχρονιάτικες µελωδίες  από την Φιλαρµονική Ορχήστρα του Δήµου Αµαρουσίου στους πεζόδροµους της πόλης µας.                                                       Πλατεία Ευτέρπης – HΣΑΠ

Τρίτη 24 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 18:00-20:00 

Συναυλία µε την Κλασσική Ορχήστρα των καθηγητών του Δηµοτικού Ωδείου σε Βιεννέζικες µελωδίες µε την συµµετοχή των ερασιτεχνικών χορευτικών τµηµάτων  του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισµού.

Τρίτη 31 Δεκεµβρίου 2019 | ώρα 17:00-20:00

Παραδοσιακά κάλαντα και χοροί, ήθη και έθιµα του Πόντου από τον Σύλλογο Ποντίων Αµαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» και της Κρήτης από την Ένωση Κρητών Αµαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».

Από 5 Δεκεµβρίου έως 5 Ιανουαρίου

Παραστάσεις και δραστηριότητες Δηµιουργικής απασχόλησης                      Happenings µε  Αγιοβασίληδες, µάγους και ξυλοπόδαρους                                   Μουσικά σχήµατα τις εορταστικές ηµέρες µεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς  θα παίζουν µουσική στο εµπορικό κέντρο της πόλης και στις κεντρικές πλατείες (Πλατεία Ευτέρπης – ΗΣΑΠ, Πλατεία Αγίας Λαύρας και Κασταλίας).

Επισυνάπτεται το έντυπο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου. 

 

Σχετικά αρχείαΧριστούγεννα 2019 στο Μαρούσι_1

 


Χριστούγεννα 2019 στο Μαρούσι_2

 


Χριστούγεννα 2019 στο Μαρούσι_3

 


Χριστούγεννα 2019 στο Μαρούσι_4

 


Χριστούγεννα 2019 στο Μαρούσι_5

 


Χριστούγεννα 2019 στο Μαρούσι_6

 


Χριστούγεννα 2019 στο Μαρούσι_7

 


Χριστούγεννα 2019 στο Μαρούσι_8

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο