Απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σπ. Σταθούλη στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» Ελ. Μαγιάκη

Print Friendly, PDF & Email

Δεν υπάρχουν «κρυφά» χρέη στο Δήμο Αμαρουσίου. Ο Δήμος Αμαρουσίου πατά γερά στα πόδια του.

Ο κ. Μαγιάκης, για μια ακόμη φορά, παρασυρόμενος, προφανώς, απ΄την αντιπολιτευτική του διάθεση σε βάρος, τόσο της προηγούμενης, όσο και της νέας Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, εξέδωσε μια ακόμα ανακριβέστατη ανακοίνωσή του, σχετικά με το πραγματικό ύψος των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου Αμαρουσίου.

Ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, τόσο της προηγούμενης, όσο και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, τον ενημερώνω, για μια ακόμη φορά και υπεύθυνα ότι, το ύψος των οφειλών που κληρονόμησε η Διοίκηση Πατούλη το έτος 2007, από τη Διοίκηση Τζανίκου, ανερχόταν στα 412.188.095 ευρώ, κι όχι στα 90.000.000 ευρώ, που αναληθώς αναφέρει ο κ. Μαγιάκης στην ανακοίνωσή του.

Και στις οφειλές αυτές, ήταν και τα δάνεια της Διοίκησης Τζανίκου, απ΄την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Γενική και Marfin).

Από το 2007 ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι συμπολίτες μας, για το ύψος αυτό των οφειλών και χρεών που κληρονόμησε και έγιναν συντονισμένες ενέργειες προκειμένου, αρχικά να αποτραπεί η χρεοκοπία του Δήμου, πράγμα που επετεύχθη.

Και στη συνέχεια, οι υποχρεώσεις αυτές να μειωθούν και να διευθετηθούν σε βάθος χρόνου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου, χωρίς να καταργηθούν οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους συμπολίτες μας.

Και ο στόχος αυτός επετεύχθη.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή της πόλης συνεχίζει με ξεκάθαρο σχέδιο, πρόγραμμα και στόχους και με επικεφαλής το νέο Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου, μπορεί να εγγυηθεί  ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι περίοδος δημιουργίας κι ανάπτυξης για την πόλη και τους συμπολίτες μας.

Ας μην ανησυχεί ο κ. Μαγιάκης.

Σήμερα, ο Δήμος Αμαρουσίου πατά γερά στα πόδια του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο