Το Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

 
 «Εμπρός να σώσουμε τον πλανήτη μας!»

download _.jpg file 377 KB

Ένα Λούνα Παρκ με παιχνίδια, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την ιδέα της ανακύκλωσης, στήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στο Μαρούσι, στην Πλατεία Αγίας Λαύρα, από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου.
Στην εκδήλωση αυτή έλαβαν μέρος περίπου 500 παιδιά από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς του Αμαρουσίου. Εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη.
Η κα Χαλιώτη αφού εξήρε την ευαισθησία του κ. Δημάρχου στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και τόνισε τελειώνοντας: ‘Εμπρός λοιπόν να σώσουμε την πόλη μας! Να σώσουμε την χώρα μας! Να σώσουμε τον πλανήτη μας! Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των παιδιών μας! Να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα κόσμο καλύτερο! Έναν κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε!!!’
Το Λούνα Παρκ αυτό αποτελεί μια εκπαιδευτική-ψυχαγωγική δραστηριότητα για παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού, με σκοπό μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν τα παιδιά για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παίρνουν μέρος στα παιχνίδια: στόχος, κρίκοι, παζλ και memory. Στο τέλος όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στα παιχνίδια θα πάρουν αναμνηστικά δώρα t-shirt, μπαλόνια, μαγνητάκια, κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο