Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση στην Κεντρική Μακεδονία

Print Friendly, PDF & EmailΟ επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, υποψήφιος για την Προεδρία της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης με τον  Λ. Κυρίζογλου υποψήφιο για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και τον Στ. Καλαφάτη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας που στηρίζουν το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση. 


Συνάντηση των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στο Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Αυγούστου 2014, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του επικεφαλής του Κινήματος, Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, του κου Λάζαρου Κυρίζογλου υποψήφιου για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και του κου Σταύρου Καλαφάτη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.            


Σκοπός της συνάντησης ήταν η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος ενόψει των αρχαιρεσιών για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΔΕ. Στη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και αναπτύχθηκε το μανιφέστο του Κινήματος, θέτοντας ως προτεραιότητες:
1. Την Διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.
2. Τη Διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους
   Ο.Τ.Α., με συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν στη  
   διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και στους πόρους του Πράσινου 
   Ταμείου.
3. Την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα
   από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.
4. Την κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της
   κοινωνικής πολιτικής.


Επίσης συστήθηκε «Επιτροπή Διεκδίκησης του Κινήματος», με κύριο αντικείμενο την πραγματοποίηση σειράς επαφών με τους Υπουργούς της κυβέρνησης για τα επείγοντα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματισθεί συνάντηση της Επιτροπής με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Αργύρη Ντινόπουλο.    


Παράλληλα, αποφασίστηκε να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την εκτίμηση και τη στήριξη του στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη, ως επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση και υποψήφιος για την Προεδρία της ΚΕΔΕ, υπογραμμίζοντας: «όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την Αυτοδιοικητική Ανατροπή και είμαι πολύ αισιόδοξος για τη νίκη τόσο στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας όσο και στην ΚΕΔΕ»


Ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του σημείωσε:
«Οργώνουμε όλη την Ελλάδα, ώστε να πετύχουμε πέρα από κόμματα την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και των αιρετών που την υπηρετούν μέσα από το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση.
Ευχαριστώ τον κο Λάζαρο Κυρίζογλου για τη δημόσια στήριξη του και μαζί θα προχωρήσουμε να κάνουμε τα οράματα της Αυτοδιοίκησης το επόμενο διάστημα πραγματικότητα, μέσα από την διεκδίκηση των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες.»
       


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:
Αμφίπολης: Κωνσταντίνος Μελίτος
Αλμωπίας: Δημήτριος Μπίνος
Δέλτα: Ευθύμιος Φωτόπουλος
Έδεσσας: Δημήτριος  Γιάννου
Κασσάνδρας: Βασίλειος  Κυρίτσης
Κατερίνης: Σάββας Χιονίδης


Κορδελιού Ευόσμου: Πέτρος Σούλας
Λαγκαδά: Ιωάννης Καραγιάννης
Παιονίας: Χρήστος Γκουντενούδης
Παύλου Μελά:  Δημήτριος Δεμουρτζίδης
Πέλλας:  Γρηγόριος  Στάμκος
Πολυγύρου: Αστέριος  Ζωγράφος
Πυλαίας Χορτιάτη: Ιγνάτιος Καιτετζίδης
Σιθωνίας: Ιωάννης Τζίτζιος

Μετάβαση στο περιεχόμενο