Τις εργασίες της ημερίδας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα στους παριστάμενους ακροατές της εκδήλωσης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα στις κυρίες της οργανωτικής ομάδας της ημερίδας.


Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ανοικτής Φροντίδας για την Κατάρτιση Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες «Σικιαρίδειο Ίδρυμα» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας το άνοιγμα των εργασιών της. Θέμα της ημερίδας ήταν «τα προβλήματα στις επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις του προσωπικού και η επιρροή τους στους καταρτιζόμενους νέους σε χώρους ατόμων με ειδικές ανάγκες».


Εστιάζοντας στο ζητούμενο της ημερίδας, δηλαδή, το εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσει, να συμβάλλει θετικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άτομα που χρήζουν μεγαλύτερης φροντίδας και προσοχής, η ποιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων των εργαζομένων είναι καθοριστικής σημασίας για την ομαλή έκβαση της παιδαγωγικής διαδικασίας.


Συγχαίροντας το Σικιαρίδειο Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ο κ. Πατούλης, επεσήμανε: «το αρνητικό περιβάλλον στο χώρο εργασίας μόνο πηγή προβλημάτων μπορεί να αποτελέσει για τους ίδιους τους εργαζομένους και κακό σύμβουλο για όσους εισπράττουν αυτό το αρνητικό κλίμα. Πολύ περισσότερο όταν αυτές αναπτύσσονται στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης νέων ατόμων με ειδικές ανάγκες».


Τα συμπεράσματα από την ημερίδα θα αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της βελτίωσης των διαπροσωπικών και επαγγελ΅ατικών σχέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού που ασχολείται ΅ε ευπαθείς κοινωνικά ο΅άδες νέων επηρεάζοντας ά΅εσα την ψυχοσύνθεση, και συνεπώς της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Ανάμεσα στις θεματικές ενότητες που ανέπτυξαν οι ομιλητές της εκδήλωσης, κοινωνικοί λειτουργοί και επαγγελματίες της ψυχικής Υγείας, ήταν η βία στις σχέσεις του προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες σε ΑμεΑ και τα ελλείμματα πρόνοιας στο χώρο της εκπαίδευσης, η εργασιακή ικανοποίηση ως παράγοντας που επηρεάζει τις σχέσεις του προσωπικού, το άγχος στην εργασία κ.α.


Στην εκδήλωση παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, και Στέφανος Τσιπουράκης, ο Πρόεδρος του Σικιαρίδειου Ιδρύματος Σίμος Σικιαρίδης κ.α.Α΅έλια Μάρκες – Ψυχολόγος
Ιωάννα Μουτζάλα – Επικοινωνιολόγος
Χρυσάνθη Ρεβελάκη – Κοινωνική Λειτουργός
Ντόρα Τσούτη – Ψυχολόγο

Μετάβαση στο περιεχόμενο