Τις εκδότριες του τοπικού Τύπου Αμαρουσίου βράβευσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού σε εκδήλωσή που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το «Αθμόνιο Θέατρο»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, με την πρόεδρο του «Αθμόνιου Θεάτρου» Αταλάντη Κλαπάκη, τη βραβευθείσα εκδότρια της εφημερίδας «Ερμής Αμαρουσίου» Κατερίνα Σούμπαση, τη Ρένα Χαλιώτη, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, τη βραβευθείσα εκδότρια της εφημερίδας «Επίκαιρα» Μαρία Νικολοβγένη, τον Πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαο Πέππα, τη βραβευθείσα Σοφία Ζέρβα, εκδότρια της εφημερίδας «Αθμόνιο Βήμα» και την επίσης βραβευθείσα Θέμιδα Μαυραντή, εκδότρια του περιοδικού «Οδός Θέμιδος»
|download file .jpg 78 Kb|


Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα στον Τύπο, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν οι πέντε κυρίες εκδότριες του τοπικού Τύπου Αμαρουσίου, πραγματοποίησε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με την καλλιτεχνική πνευματική κίνηση «Αθμόνιο Θέατρο». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμαλίειο Ίδρυμα παρουσία του Προέδρου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Νικόλαου Πέππα, και εκπροσώπου του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Στην τελετή βράβευσης, την παρουσίαση της οποίας πραγματοποίησε η πρόεδρος του «Αθμόνιου Θεάτρου» Αταλάντη Κλαπάκη, τιμήθηκαν για την προσφορά τους η Θέμις Μαυραντή, εκδότρια του περιοδικού «Οδός Θέμιδος», η Σοφία Ζέρβα, εκδότρια της εφημερίδας «Αθμόνιο Βήμα», η Μαρία Μπενέκου, εκδότρια της εφημερίδας «Τύπος Προαστίων», η Μαρία Νικολοβγένη, εκδότρια της εφημερίδας «Επίκαιρα», η Κατερίνα Σούμπαση, εκδότρια της εφημερίδας «Ερμής του Αμαρουσίου».

Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο, στο χαιρετισμό του ο Νικόλαος Πέππας, μετέφερε τα συγχαρητήρια του Γιώργου Πατούλη, προς τις πέντε κυρίες για τη βράβευσή τους, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύχρονης προσφοράς τους στον τοπικό Τύπο. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου πάντοτε θα στηρίζει τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι προσφώνησαν καθεμία από τα τιμώμενα πρόσωπα με αναφορές εν συντομία στη διαδρομή και στο έργο τους. Τη Θέμιδα Μαυραντή προσφώνησε ο καπετάνιος κ. Κωστάρας, τη Σοφία Ζέρβα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Γαρδέλης, και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Καστρινάκης, τη Μαρία Νικολοβγένη η γλύπτρια κ. Γρουσοπούλου και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Λέκκας, και την Κατερίνα Σούμπαση, η Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης και συγγραφέας κ. Μουζακιώτου. Η Μαρία Μπενέκου, απουσίαζε από την εκδήλωση και με επιστολή της ευχαριστούσε για το βραβείο εξηγώντας τους λόγους που δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Τη βράβευση των πέντε κυρίων του τοπικού Τύπου πραγματοποίησαν από κοινού  ο Νικόλαος Πέππας και η Ρένα Χαλιώτη, ως εκλεγμένη γυναίκα μέλος του ΔΣ του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. Η κ. Χαλιώτη δήλωσε υπερήφανη που ως γυναίκα και η ίδια βραβεύει τις κυρίες του τοπικού Τύπου, τιμώντας την προσπάθεια και τη συμβολή τους όλα αυτά τα χρόνια στην ενημέρωση και στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.

Καθεμία από τις τιμώμενες εκδότριες, απευθύνοντας με τη σειρά τους έναν σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησαν για τη βράβευση αυτή.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Βλαχοπιώτης και Δημήτρης Σμυρνής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο