Την Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο γιόρτασε με κάθε επισημότητα το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Print Friendly, PDF & Email

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου Πολιούχου της πόλης τίμησε με λαμπρότητα το Μαρούσι, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό στις 14/8, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη, μελών της Δημοτικής Αρχής & Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της Ιεροσύνης, των Τοπικών Αρχών, των Συλλόγων και πιστών.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαοδικείας κ.κ. Θεοδωρήτου και σύσσωμου του Ιερού Κλήρου του Ναού και των λοιπών Ενοριών της πόλης.

Λόγω έκτακτων υγειονομικών μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου και αγήματος του Στρατού και καμία άλλη εορταστική εκδήλωση σε πλατεία της πόλης όπως εθιμοτυπικά ήταν σύνηθες κάθε χρόνο. Αντί αυτού, με εντολή του Δημάρχου και με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΚΕΔΑ πραγματοποιήθηκε ρίψη εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων από το Δημαρχείο του Αμαρουσίου προκειμένου να τιμηθεί η Προστάτιδα της πόλης και να πολλαπλασιαστεί το ελπιδοφόρο μήνυμα που φέρει το γεγονός της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Θεοτόκου.

Βίντεο:
https://www.facebook.com/dhmos.amarousiou/videos/325094381972968/

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την εορτή για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μαρούσι

 


Στιγμιότυπο 2 από την εορτή για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μαρούσι

 


Στιγμιότυπο 3 από την εορτή για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μαρούσι

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο