Την Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο γιόρτασε με κάθε επισημότητα το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Print Friendly, PDF & Email

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης τίμησε με λαμπρότητα το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και νέου Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιώργου Πατούλη, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μελών και νεοεκλεγέντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της Ιεροσύνης και των Τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια   την παραμονή της μεγάλης γιορτής στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και σύσσωμου του Ιερού Κλήρου του Ναού και των λοιπών Ενοριών της πόλης.

Ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου και του αγήματος του Στρατού, καθώς και εκπροσώπων του σώματος Ποντίων Αμαρουσίου, του σώματος Ελλήνων Προσκόπων, και του σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Το τελετουργικό μέρος της ημέρας ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, στην πλατεία της Αγίας Λαύρας δεκάδες συμπολίτες απόλαυσαν το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με παραδοσιακά, ρεμπέτικα, νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια από το συγκρότημα «ΓΑΛΑΝΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑ», στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές μαζί τους, ευχόμενος για τους ίδιους και τις οικογένειες τους «υγεία», με τη χάρη της Παναγίας να  συνοδεύει το κάθε βήμα της ζωής τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της μεγάλης γιορτής  στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το Μεθεόρτιο Εσπερινό και την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.  

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν επίσης: οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου κος Βασίλης Κόκκαλης και κος Ευάγγελος Κάββαλος, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ρένα Χαλιώτη, κος Νίκος Πέππας, κος Στέφανος Τσιπουράκης, κος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, κος Θανάσης Βελής, κος Κωνσταντίνος Ρώτας και κος Παναγιώτης Σαγρής.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 2 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 3 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 4 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 5 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 6 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 7 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 8 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 9 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 10 από τον εορτασμό της Παναγίας στο Μαρούσι

Μετάβαση στο περιεχόμενο