Την Ελληνίδα Μητέρα τιμά ο Δήμος Αμαρουσίου σε ειδική εκδήλωση στις 13 Μαίου 2007

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: Μία ευκαιρία ν΄ αναλογιστούμε τον αγώνα που δίνει σήμερα  η Ελληνίδα γυναίκα και μητέρα


Tην Ελληνίδα& μητέρα τιμά ο Δήμος Αμαρουσίου, σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργανώνει με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαίου 2007 και ώρα 19.30΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου,  με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας.


Θέμα της εκδήλωσης είναι «Η Ελληνίδα μητέρα και ο ρόλος της στη σύγχρονη κοινωνία».


Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης-αφιερώματος στην ελληνίδα μητέρα θα είναι η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ.Ελευθερία Μπερνιδάκη.


Με αφορμή την διοργάνωση της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Η  προσφορά της Ελληνίδας μητέρας είναι μεγάλη. Αποτελεί το στυλοβάτη της οικογένειας και τον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας .Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μια καλή αφορμή για ν΄ αναλογισθούμε τον αγώνα που δίνει σήμερα η  Ελληνίδα για να υπηρετήσει τον μητρικό της ρόλο και να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της, προσπαθώντας παράλληλα να ανταποκριθεί επάξια στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής μας. Την προσφορά αυτή πρέπει να θυμόμαστε και να τιμάμε ».


Από την πλευρά της η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, βουλευτής επικρατείας κ. Ελευθερία Μπερνιδάκη και γνωστή για την προσφορά της σε θέματα ελληνικού πολιτισμού, σε κοινωνικά ζητήματα, καθώς και σε θέματα αναπηρίας, δήλωσε:
«Η ενίσχυση της γυναίκας-μητέρας στο δύσκολο λειτούργημα που καλείται να υπηρετήσει πρέπει να είναι συνεχής και ουσιαστική. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο ρόλος της γυναίκας στη δημιουργία νέων ανθρώπων, είναι προνόμιο και δώρο του Θεού προς αυτήν. Αυτό το θείο δώρο πρέπει όλοι μας να το προστατεύσουμε και να το σεβόμαστε με κάθε τρόπο. ΄Ολοι πρέπει να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την κάθε μητέρα στο έργο και την αποστολή της. Μια αποστολή που χρειάζεται συμπαράσταση, κατανόηση και βοήθεια από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς».

Μετάβαση στο περιεχόμενο