Την αναθεώρηση της απόφασης που καθιστά ακόμη και το τηλεφωνικό κλείσιμο ενός ραντεβού με το γιατρό σε «ακριβή υπόθεση» καλεί τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με επιστολή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης, που καθιστά έως και 40 φορές υψηλότερο το κόστος για τους ασφαλισμένους, προκειμένου να κλείσουν ένα τηλεφωνικό  ραντεβού με το γιατρό τους καλεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης το Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γεράσιμο Βουδούρη.


Από την προσεχή Δευτέρα με απόφαση της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αντί του γνωστού τηλεφωνικού αριθμού 184 οι ασφαλισμένοι θα καλούν πλέον στους νέους αριθμούς 14884 και 14900 για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με σημαντικά υψηλότερο κόστος για κάθε κλήση.      
Ειδικότερα, αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί σε 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Ενώ όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, 1,18€ ανά λεπτό.


Στην επιστολή του προς τον Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ο κος Πατούλης χαρακτηρίζει «απαράδεκτο σε αυτή τη δύσκολη για τους ασφαλισμένους συγκυρία να υλοποιούνται τέτοιες αποφάσεις που στερούνται κάθε λογικής» και επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται έως και 40 φορές το κόστος για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού με το γιατρό του. Δεν επιτρέπεται –προσθέτει- να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφασή σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης καλεί τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης  αυτής για το καλό των συμπολιτών που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση. Παράλληλα ζητεί να ενημερωθεί για τους λόγους της μεγάλης αυτής αύξησης της χρέωσης και εάν έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την αλλαγή αυτή και τις συνέπειες που έχει στη τσέπη των ασφαλισμένων.


Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής του κου Πατούλη προς το Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο