Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη.


Αντικείμενο της συζήτησης η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού  και η ανάδειξη της πόλης του Αμαρουσίου σε ιδανικό τουριστικό προορισμό


Με την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στο Υπουργείο Τουρισμού, σήμερα Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012.


Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ της κας Υπουργού και του κου Πατούλη, ο οποίος με τη διπλή ιδιότητά του ανέπτυξε τα σημαντικά οφέλη που έχει να αποκομίσει η χώρα μας από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, καθώς και τους λόγους που καθιστούν την πόλη του Αμαρουσίου ιδανικό τουριστικό προορισμό για τον επισκέπτη.


Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επισήμανε τη σημαντικότητα του ιατρικού τουρισμού ως δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών μέσα από τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα υποστηρίζεται από τη έγκριτη ιατρική γνώση της ιατρικής επιστήμης και των δομών της.


Παράλληλα ο κος Πατούλης αναφερόμενος στην πόλη του Αμαρουσίου υποστήριξε ότι η ανάδειξή της σε τουριστικό προορισμό αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου, καθώς η πόλη διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει ιδανικό τουριστικό προορισμό.  Σημαντικοί πόλοι προσέλκυσης επισκεπτών μεταξύ άλλων αποτελούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σημείο παγκόσμιας αναφοράς λόγων των επιτυχημένων Ολυμπιακών αγώνων του 2004, το δίκτυο Μουσείων και χώρων πολιτισμού της πόλης όπως η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Σπύρος Λούης, το Σπαθάρειο Μουσείο κ.α.


Επίσης ο κος Πατούλης κατέθεσε την πρότασή του για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ ως τουριστικός προορισμός για όσους επισκέπτονται την Αθήνα, θέτοντας παράλληλα το αίτημα στην περίπτωση μη αξιοποίησής του από το κράτος, προκειμένου να μείνουν κλειστοί οι αθλητικοί χώροι να δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο Αμαρουσίου να τους χρησιμοποιήσει για τις αθλητικές δραστηριότητες της νέας γενιάς.


Η Υπουργός κα. Όλγα Κεφαλογιάννη άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επισημάνσεις του κου Πατούλη, οι οποίες όπως ανέφερε κινούνται στο ίδιο πνεύμα με τις δικές της θέσεις και συμφωνήθηκε στο προσεχές διάστημα να υπάρξει μία κοινή προσπάθεια για την υλοποίησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο