Την 4η Διεθνή Έκθεση «Κηποτέχνικα Professional» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στο χώρο του πρασίνου είναι σημαντικοί παράγοντες  για τη στήριξη της οικονομίας και την ανάπτυξη υγιών πόλεων

Την «4η Διεθνή Έκθεση Κηποτέχνικα Professional» στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, στην οποία συμμετέχουν 50 εταιρείες πρασίνου και φυτωρίων από τη χώρα μας, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία, εγκαινίασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην Υπουργοί κ.κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και Αθανάσιος Γιαννόπουλος,  η Δήμαρχος Λειβαδέων κα Γιώτα Πούλου,  ο πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, η Πρόεδρος του ΣΕΠΩΦΥΛ κα Αναστασία Βασιλειάδου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού κ. Παντελής Μιχάλας, ο Πρόεδρος του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Αθηνών- Αχαρνών κ. Αλέξανδρος Μεταξάς, ο κος Μιχάλης Αναγνώστου μέγας χορηγός της έκθεσης και πολλοί  ακόμη εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Expocom  κ. Παναγιώτης Αραμπάνος, με τη συμμετοχή του στελέχους κου Νίκου Κόκοβα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης από το βήμα της εκδήλωσης τόνισε τα σημαντικά οφέλη στην οικονομία και στην ανάπτυξη υγιών πόλεων από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στο χώρο του πρασίνου.

 «Σε μία εποχή που οι πάντες αναφέρονται στην οικονομική δυσπραγία και τη μάχη για την επιβίωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, η άνθιση των φυτών και η καρποφορία τους, βάζει στη ζωή μας το μήνυμα της ελπίδας , της ομορφιάς , της ευημερίας.

Η 4ηΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ , έκθεση Ανθοκομίας και  Πρασίνου για τους κλάδους, στέλνει εικόνες αισιοδοξίας προς όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, ότι ο ιδιωτικός τομέας ενωμένος, μπορεί να φέρει μεθοδικά επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Ανθοκομία, είναι ένας παραγωγικός κλάδος, από τους πιο εντατικούς: με μόλις το 0,03% της γεωργικής γης στη χώρα, αποδίδει το 3% του Αγροτικού Εισοδήματος της χώρας, ήτοι, 100 φορές επάνω!  Για αυτόν το λόγο, τα τελευταία χρόνια, η Ελληνική Ανθοκομία , με πρωτεργάτες ανθρώπους της Έκθεσης και συμμετέχοντες παραγωγούς, έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα: κινήθηκε με εξωστρέφεια, με κινήσεις που ζυμώθηκαν και ωρίμασαν μέσα στις προηγούμενες εκθέσεις ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ, συμμετέχοντας σε εκθέσεις του εξωτερικού και αναπτύσσοντας εντονότερη εξαγωγική δραστηριότητα. Δημιούργησε προϋποθέσεις να δικτυωθούν τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό οι επαγγελματίες του κλάδου και παρόλες τις δυσκολίες, να παραμείνει το Πράσινο ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών, ενώ  τα ελληνικά φυτά, των παραγωγών μας, είναι τέτοιας ποιότητας που ζητούνται πλέον στις αγορές του εξωτερικού όλο και περισσότερο.  Αλλά δεν είναι και λίγοι οι επαγγελματίες της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και της Κηποτεχνίας που ενεπλάκησαν σε διεθνή έργα τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερα για το περιβάλλον των ΟΤΑ, είναι πολύ σημαντικός ο κλάδος του Πρασίνου και η ανάπτυξή του . Η ΚΕΔΕ, μέσα από σχεδιασμό και προγράμματα , παροτρύνει για την διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη του Πρασίνου στους Δήμους της χώρας και το θεωρεί σημαντική προτεραιότητα, αφού εκτός των άλλων, το Πράσινο παρέχει υγεία και ευεξία.

Θα ήθελα να συγχαρώ του διοργανωτές, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της 4Ης ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ και ευχόμενος ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, κηρύσσω την έναρξη της διοργάνωσης!»

Σκοπός της έκθεσης είναι η ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς και η αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών φυτών τόσο σε γειτονικές χώρες, όσο και σε χώρες του Αραβικού κόσμου.
Η έκθεση θα λειτουργεί έως την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 από τις 10:00 π.μ έως τις 09:00 μ.μ.  

 

Σχετικά αρχεία1. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εγκαινιάζει την «4η Διεθνή Έκθεση Κηποτέχνικα Professional», με τη συμμετοχή των πρώην Υπουργών Μ. Παπαδόπουλου και Αθ. Γιαννόπουλου, του Γεν. Δ/ντή της Expocom και οικοδεσπότη της εκδήλωσης Π. Αραμπάνου, της Δημάρχου Λειβαδέων Γ.Πούλου, του πρώην Δημάρχου Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη, της Πρόεδρου του ΣΕΠΩΦΥΛ Αν. Βασιλειάδου και του επιχειρηματία και μέγα χορηγού της έκθεσης Μ. Αναγνώστου.


2. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κηρύσσει την έναρξη της διοργάνωσης Κηποτέχνικα.


3. Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Κηποτέχνικα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.


4. Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Κηποτέχνικα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.


5. Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Κηποτέχνικα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.


6. Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Κηποτέχνικα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.


7. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τους πρώην Υπουργούς Μ. Παπαδόπουλο και Αθ. Γιαννόπουλο, τα στελέχη της Expocom και οικοδεσπότες της εκδήλωσης Π. Αραμπάνο και Ν. Κόκαβα και τον πρώην Δήμαρχο Κηφισίας Ν. Χιώτακη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο