Τιμή σε Έλληνες Μαραθωνοδρόμους από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μαραθώνιος Δρόμος της Ολυμπιάδας του 1896».Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τη βράβευση των έξι μαραθωνοδρόμων.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα στις ομιλήτριες της βραδιάς και στους τιμηθέντες μαραθωνοδρόμους.


Έξι μαραθωνοδρόμους τίμησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου «Ο Μαραθώνιος Δρόμος της Ολυμπιάδας του 1896» που διοργάνωσε η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου


Επαίνους σε έξι Μαραθωνοδρόμους παρόντες στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μαραθώνιος Δρόμος της Ολυμπιάδας του 1896 – Το Μαρούσι στο επίκεντρο της εθνικής αίγλης», απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη διάρκεια της εκδήλωσης της Βορέειου Βιβλιοθήκης Δήμου Αμαρουσίου που πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του.


Κατά το χαιρετισμό του για την παρουσίαση του βιβλίου, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στον Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη που με τον άθλο του συνέδεσε το όνομα του Αμαρουσίου με την αυγή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη Βορέειο Βιβλιοθήκη για την πρωτοβουλία να παρουσιάσει το αξιόλογο αυτό βιβλίο που συνέγραψε η φιλόλογος Μαρία Σπυροπούλου – Θεοδωρίδου.


Η περιγραφή από αυθεντικές πηγές του κορυφαίου και συγκλονιστικού γεγονότος εκείνων των αγώνων, της υπερήφανης νίκης του Σπύρου Λούη στον για πρώτη φορά αθλοθετημένο Μαραθώνιο αγώνα δρόμου, είναι το κεντρικό θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο. Μέσα από τις σελίδες του ξετυλίγεται η ιστορία της πρόσφατα χρεοκοπημένης Ελλάδας του 1896 που αναδύθηκε υπερήφανη μέσα από την επιτυχημένη διεξαγωγή των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.


Το βιβλίο παρουσίασε η φιλόλογος Αγλαΐα Τσαρούχη, ενώ αποσπάσματά του διάβασαν η συγγραφέας και η συνεργάτης της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Γλυκερία Μοστρού, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.


Η ηθοποιός Μαρίνα Μπακοπούλου, απήγγειλε τα ποιήματα: «Ολυμπιακός Ύμνος» του Κωστή Παλαμά, «Ωδή στον Σπύρο Λούη» του Αργύρη Εφταλιώτη, «Το φως» της Ολυμπίας του Τάκη Δόξα.


Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την απονομή από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, τιμητικών επαίνων στους μαραθωνοδρόμους Τάκη Σκουρλή, Κυριάκο Λαζαρίδη, Γιώργο Μάλλιαρη, κ. Παπαχρήστο, Ευάγγελο Χανδάνο και Αλεξάνδρα Χανδάνου, για το σθένος και τις προσπάθειές τους ως δρομείς του Μαραθωνίου.


Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σμυρνής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο