Ο Σ.Π.Α.Π πρασινίζει το Πεντελικό – Προγραμματισμός αναδασώσεων Σ.Π.Α.Π για την περίοδο 2013-14 με αφετηρία την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το Διευθυντή Αναδασώσεων Αττικής Π. Σάσσαλο, τον εκπρόσωπο του ΣΚΑΪ Γ. Κεραμιτζόγλου, και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Β. Κόκκαλη, στη σύσκεψη.


Με αναδασώσεις σε δύο νέες περιοχές του Πεντελικού όρου μέσω της διαδικασίας της υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Συνδέσμου και των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, και με συμπληρωματικές δεντροφυτεύσεις σε ήδη αναδασωθείσες περιοχές αρχής γενομένης από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, προχωρά ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) κατά τη φυτευτική περίοδο 2013 – 14. Στον προγραμματισμό αυτό κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων.


Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο Διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής Παναγιώτης Σάσσαλος, ο εκπρόσωπος του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιώργου Κεραμιτζόγλου, και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, αποφασίστηκαν:
  • Η πραγματοποίηση με ευθύνη του Σ.Π.Α.Π συνολικά πέντε αναδασώσεων κατά τη φυτευτική περίοδο 2013-14. Οι τρεις πρώτες που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013, έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013.  • Αρκετές από τις αναδασώσεις θα πραγματοποιηθούν σε νέες περιοχές έπειτα από τις μελέτες που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Αναδασώσεων με φορέα υλοποίησης τον Σ.Π.Α.Π και με τη βοήθεια εθελοντών από όλη την Αττική.  • Όσον αφορά στις νέες αναδασώσεις αποφασίστηκε να υλοποιηθούν μέσω της υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Συνδέσμου και των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, διαδικασία που δίνει το δικαίωμα με ευθύνη του Σ.Π.Α.Π να αναδασωθούν συγκεκριμένες περιοχές αποδεσμεύοντας από το καθεστώς της υιοθεσίας αναδασωτέων περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν να γίνουν δεντροφυτεύσεις στις δύο νέες περιοχές Νταού Πεντέλης και Ντάριζα καθώς και συμπληρωματικές δεντροφυτεύσεις πέριξ του Νεκροταφείου Πεντέλης, του Νοσοκομείου «Παίδων» Πεντέλης, στη θέση Καρακαντά και ʼγιο Πέτρο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο