Τη συνδρομή του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη ζήτησε ο Δήμαρχος Αντιπάρου για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προσέφερε στο Δήμαρχο Αντιπάρου Ιωάννη Λεβεντάκη  ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου ως αναμνηστικό δώρο.      


 


Τη συνδρομή και την υποστήριξη του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη ζήτησε ο Δήμαρχος Αντιπάρου κος Ιωάννης Λεβεντάκης για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων του νησιού, κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.       


Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Αντιπάρου εξέθεσε στον κο Πατούλη τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί στο νησί από πλευράς εξειδικευμένου στελεχιακού ιατρικού δυναμικού, αλλά και τις σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.  
Σε ολόκληρο το νησί των 1500 κατοίκων,(το καλοκαίρι μαζί με τους παραθεριστές φθάνουν τους 8.000 κατοίκους), μεταξύ των οποίων 200 είναι παιδιά, δεν υπάρχει παιδίατρος,γυναικολόγος και άλλες ειδικότητες ιατρών,ενώ οι δύο γιατροί που υπάρχουν στο νησί κάτω από σοβαρές αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους.
Ο κος Λεβεντάκης ζήτησε τη συνδρομή του κου Πατούλη για την παροχή και στελέχωση του νησιού με ιατρικό προσωπικό, καθώς και τη  βοήθεια του στη σύσταση και λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο της Αντιπάρου ότι στο πλαίσιο των δράσεων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής,  κλιμάκιο από γιατρούς και εθελοντές θα επισκεφθεί σύντομα την Αντίπαρο,«με στόχο να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε τους κατοίκους του νησιού.» Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα θέσει το θέμα στο Υπουργείο Υγείας και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι «οι ιθύνοντες πρέπει να δώσουν άμεσα λύση στο ζήτημα της στελέχωσης της νησιωτικής μας χώρας με ιατρικό προσωπικό, βάζοντας ως υψίστη προτεραιότητα την υγεία των κατοίκων.»


Επίσης ο κος Πατούλης  θέλοντας να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση του νησιού ενόψει της θερινής περιόδου ζήτησε από το Δήμαρχο κο Λεβαντάκη να υποβάλει ο Δήμος Αντιπάρου μία προσφορά για τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου που θα αφορά τριήμερες διακοπές στην Αντίπαρο κατά τους μήνες Μαϊο και Ιούνιο.


Ο Δήμαρχος Αντιπάρου ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για την άμεση ανταπόκρισή του, την άοκνη προσπάθειά του και τη διάθεσή του να προσφέρει τη συνδρομή του όπου χρειασθεί, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. 
    
Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο κος Ευθύμιος Χανιώτης, Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κου Λεβεντάκη.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο