Ημερίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Κέντρου για την UNESCO στην Ελλάδα, με θέμα:« DELETE ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, ENTER ΣΤΗ ΖΩΗ»: Διαδίκτυο και Αλκοόλ στον αστερισμό των νέων

Print Friendly, PDF & Email
 


Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, Δημαρχείο Αμαρουσίου


Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο για την UNESCO στην Ελλάδα (Center for UNESCO in Greece) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:
«DELETE ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, ENTER ΣΤΗ ΖΩΗ»: Διαδίκτυο και Αλκοόλ στον αστερισμό των νέων.


Η ημερίδα πραγματοποιείται την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τίτλο«Πρωτοβουλία Ορίζοντας».


Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το θέμα της κατάχρησης του διαδικτύου αλλά και του αλκοόλ, που παρατηρείται κυρίως στους έφηβους – μαθητές. Η σημασία της πρόληψης και η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων (Σύλλογοι, Οργανώσεις, εκπαιδευτική, επιστημονική κοινότητα, κ.α.) με την τοπική κοινωνία θεωρείται επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο για την UNESCO στην Ελλάδα (Center for UNESCO in Greece) προχώρησε στην ενημέρωση 2.541 μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων (Γενικών και Επαγγελματικών) σε συνολικά 13 σχολικές μονάδες, κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.


Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης.
Στην ενημερωτική εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Κέντρου για την UNESCO στην Ελλάδα κα Όλγα Μπόμπολα, ενώ το θέμα θα αναπτύξουν εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ειδικοί επιστήμονες.


Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει ο κος Γιώργος Σκαρβέλης, Σύμβουλος Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος.  

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το σχετικό πρόγραμμα 

Μετάβαση στο περιεχόμενο