Τη σημασία της πρόληψης για τη διατήρηση της καλής υγείας τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης του κοινού για την ακράτεια από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης ενημερώνεται από τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργό Ουρολόγο και Γ. Γ. της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Μ. Χρυσοφό για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα από την εβδομάδα ενημέρωσης των πολιτών για το πρόβλημα της ακράτειας.


Το περίπτερο της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας που λειτουργεί στην πλατεία του ΗΣΑΠ, στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το πρόβλημα της ακράτειας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.


Ο Δήμος Αμαρουσίου ευαισθητοποιημένος στα θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας έχει θέσει υπό την αιγίδα του την εκστρατεία ενημέρωσης της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας στην πόλη, με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.


Κατά την επίσκεψή του στο χώρο λειτουργίας του περιπτέρου, ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργό Ουρολόγο και Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας κο. Μιχαήλ Χρυσοφό για την εξέλιξη και τα έως τώρα αποτελέσματα από την προσέλευση και ενημέρωση των πολιτών σ΄αυτό το συχνό πρόβλημα, που σε πολλές περιπτώσεις όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί.


Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης και με την ιδιότητα του Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει ιδιαίτερη σημασία και συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας των πολιτών.
Η παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και η συμμετοχή και υποστήριξη εκδηλώσεων άλλων φορέων από το χώρο της Υγείας, προωθούν και ενισχύουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης.
Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε την εκστρατεία ενημέρωσης της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και τις λύσεις που προσφέρονται, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απλές και έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας».


Τον κ. Δήμαρχο συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) κος Νικόλαος Κάββαλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Καμπούκος, η κα Ελένη Γιαννακοπούλου, ως εκπρόσωπος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, καθώς και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης των πολιτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 3 Ιουνίου 2012 να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 211.800.86.08, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με τον Ουρολόγο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο