Τα έπαθλα στους νικητές μαθητές του Δήμου Αμαρουσίου που συμμετείχαν στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απευθυνόμενος στους μαθητές και στους λοιπούς παρευρισκομένους στην τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές μαθητές του διαγωνισμού της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
|download file .jpg 87KB||download file .jpg 79KB||download file .jpg 73KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έχοντας μόλις παραδώσει τα ποδήλατα σε δύο από τους 27 μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων που κέρδισαν το πρώτο βραβείο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απονέμοντας το δεύτερο έπαθλο, ένα mp4 player, σε κάθε μαθητή του Τμήματος Α3 του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 77KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προσφέροντας ένα i-pod σε κάθε νικητή μαθητή του Τμήματος Β1 του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 64KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα στους νικητές μαθητές των σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου και στους καθηγητές τους.
|download file .jpg 97KB|


Τα έπαθλα στους νικητές μαθητές του Δήμου Αμαρουσίου που συμμετείχαν στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης


Με την απονομή δώρων από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στους μαθητές των τριών σχολικών μονάδων του Δήμου που ανακύκλωσαν τα περισσότερα υλικά, ολοκληρώθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε όλα τα σχολεία της πόλης σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών.


Μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου τα παιδιά των 55 σχολείων του Δήμου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, μέσω της εναπόθεσης στα ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου τις μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευές με αντάλλαγμα για κάθε συσκευασία ένα κουπόνι, έμαθαν να αγαπούν το περιβάλλον και να το σέβονται αλλά και να ζουν οικολογικά.


Πρώτοι νικητές του διαγωνισμού στο Δήμο Αμαρουσίου αναδείχθηκαν οι μαθητές του Τμήματος Β2 του Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων οι οποίοι συνέλλεξαν 7835 κουπόνια, δεύτεροι οι μαθητές του Τμήματος Α3 του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου που συνέλλεξαν 5030 κουπόνια, και τρίτοι οι μαθητές του Τμήματος Β1 του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου που συνέλεξαν 4217 κουπόνια.


Καθένας από τους 27 μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων έλαβε ως έπαθλο ένα ποδήλατο, στους 22 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου απονεμήθηκε ένα i-pod και, αντίστοιχα, οι 22 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου έλαβαν από ένα mp4.


Χαιρετίζοντας τη μεγαλειώδη προσπάθεια των μαθητών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη όλους τους μαθητές των σχολείων της πόλης για τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον πρωτότυπο και ιδιαίτερα εκπαιδευτικό διαγωνισμό, και τους προέτρεψε να γίνουν οι πρεσβευτές της πόλης ώστε να μεταδώσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους, το μήνυμα ότι αλλάζοντας μικρές, καθημερινές συνήθειες, όλοι μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της σημερινής αλλά και των μελλοντικών γενεών.


«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα βραβεύουμε τα σχολεία του Αμαρουσίου που πρώτευσαν σε ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να δημιουργήσει μια νέα συλλογική συνείδηση, ένα νέο κώδικα καθημερινής συμπεριφοράς, που θα θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και την ανάγκη να ζούμε σε ένα καλύτερο και περισσότερο ανθρώπινο περιβάλλον. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, γιατί βλέποντας τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών όχι μόνον στο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης αλλά και σε μια σειρά από άλλες περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου μας, συνειδητοποιώ πως η νέα γενιά έχει αντιληφθεί ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η προστασία του περιβάλλοντος με το μέλλον της» σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Η τελετή που εκτυλίχθηκε σε κλίμα διάχυτου ενθουσιασμού με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και καθηγητών των παιδιών, ολοκληρώθηκε με την παράδοση στους νικητές των δώρων τους και την αναχώρησή τους για το Μουσείο της Ακρόπολης όπου μαζί με τους μαθητές των σχολείων από άλλους 19 δήμους της χώρας βραβεύτηκαν, επίσης, από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών.


Παρών στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.


Την υλοποίηση της δράσης ανέλαβαν από κοινού τα αρμόδια Τμήματα Περιβάλλοντος και Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο