Στην απονομή των βραβείων στα σχολεία που πανελλαδικά πρώτευσαν στο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


 
|download file .jpg 98KB|


 
Την ανάγκη για ορθολογικότερη διαχείριση των απορριμμάτων τόνισε στο χαιρετισμό του προς το ακροατήριο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
|download file .jpg 81KB|

 
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ βραβεύει μαθήτρια για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
|download file .jpg 70KB|

 
O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Μιχάλη Χάλαρη, και τους μαθητές του τμήματος Β2 του Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων.
|download file .jpg 83KB|


Στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στους μαθητές των σχολείων, ανάμεσά στους οποίους και του Δήμου Αμαρουσίου, που πρώτευσαν πανελλαδικά στο διαγωνισμό «Μεγάλες γιορτές ανταποδοτικής ανακύκλωσης» που διοργάνωσε το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδεύοντας τους διακριθέντες μαθητές της πόλης, μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς.


Η ανταπόκριση των παιδιών στο πρόγραμμα που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς μαθητές από 2.224 σχολικές μονάδες σε 19 δήμους πανελλαδικά, σε διάστημα ενός μήνα συνέλεξαν και ανακύκλωσαν 4.631.852 συσκευασίες από πλαστικό, γυαλί και χαρτί.


Τους μαθητές του τμήματος Β2 του Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων που συγκέντρωσαν 12.000 συσκευασίες βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Μιχάλη Χάλαρη.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τόνισε την ανάγκη για ορθολογικότερη διαχείριση των απορριμμάτων. «Μέσα από το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης που αποτελεί ουσιαστικά ένα πρότυπο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές ευαισθητοποιούνται να καλλιεργούν την περιβαλλοντική τους συνείδηση, να διαμορφώνουν στάσεις και αξίες που στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας της ίδιας της κοινωνίας μας. Ουσιαστικά προτέπονται να αποφύγουν τα λάθη που έκανε η δική μας η γενιά, και εάν κρίνω από τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα η νέα γενιά μας έχει αντιληφθεί πως δεν πρέπει να επαναλάβει τα δικά μας λάθη» ανέφερε ο κ. Πατούλης.


Παράλληλα σημείωσε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου συγκαταλέγεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν ενεργά και στηρίζουν με όλες του τις δυνάμεις τους στόχους που θέτει το Εθνικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «και η στήριξη αυτή είναι συνειδητή επιλογή της Δημοτικής Αρχής γιατί έχουμε αναδείξει τα ζητήματα του περιβάλλοντος στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας».


Στο συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τόνισε ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην κινητοποίηση των παιδιών και την ενεργό συμμετοχή τους στο σημαντικό αλλά και αναγκαίο έργο της ανακύκλωσης. Η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας, προκειμένου να μάθουμε να ζούμε με σεβασμό στο περιβάλλον».


Πανελλαδικά πρώτο αναδείχθηκε το τμήμα Γ1 του Γενικού Λυκείου Καμινίων συλλέγοντας περισσότερες από 28.000 συσκευασίες, ενώ το 38ο ενιαίο Λύκειο Αθηνών συγκέντρωσε περισσότερες από 22.000 συσκευασίες.


Βραβεία απονεμήθηκαν, επίσης, σε σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Κηφισιάς, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων, Νίκαιας, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης, σε σχολεία από την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα, τη Σάμο, την Τήνο, και τη Βέροια.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης που ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των μαθητών στο μουσείο της Ακρόπολης, εκφράστηκε, επίσης, η πρόθεση να θεσμοθετηθούν οι γιορτές ανταποδοτικής ανακύκλωσης και να γίνονται δύο φορές το χρόνο με ακόμα μεγαλύτερη και πιο ενεργή συμμετοχή των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Διά βίου Μάθησης Μιχάλης Κοντογιάννης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης, η Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Φλωρεντία Κουλαμπά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Γιώργος Σιγάλας,
η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατόρου κ.α. Επίσης, από το Δήμο Αμαρουσίου τους μαθητές συνόδευσε στην τελετή απονομής ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο