Tα χτυπήματα της «νέας γενιάς γκεμπελίσκων» και η αλήθεια στα νέα ψέματα των ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τη νέα ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι υποχρεωμένη να αποκαταστήσει εκ νέου την αλήθεια και να αναδείξει μια δυσάρεστη για τον τόπο μας πραγματικότητα.


Την πραγματικότητα πως στο Μαρούσι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δραστηριοποιηθεί μια «νέα γενιά γκεμπελίσκων», που επιχειρεί με επικοινωνιακά χτυπήματα και τόνους λάσπης, να εμφανίσει το άσπρο ως μαύρο και να ακυρώσει κάθε έργο που γίνεται ή πρόκειται να γίνει στην πόλη.


Δεν μας είναι ευχάριστο αντί να ασχολούμαστε με το έργο που ως Διοίκηση έχουμε να κάνουμε, να αναλωνόμαστε σε άσκοπες αντιπαραθέσεις με δημοτικές παρατάξεις που αποτελούν δυνάμεις αδράνειας και ανευθυνότητας και λειτουργούν περισσότερο ως συνιστώσες ενός κόμματος διαμαρτυρίας παρά ως υπεύθυνες και δημιουργικές δημοτικές παρατάξεις.


Είμαστε υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει το ψέμα και οι δυνάμεις που επιθυμούν να μην γίνει τίποτα στην πόλη.


Για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ασέβεια είναι να μην εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να μην υλοποιήσουμε τα έργα που έχουμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας. Αντίθετα, για τους αντιπάλους μας και ιδιαίτερα για την παράταξη ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ, ασέβεια συνιστά η δική μας συνέπεια και υπευθυνότητα.


Οι πολίτες, στο τέλος της τετραετίας, θα κρίνουν με την ψήφο τους ποιοι είναι οι ασεβείς, όπως το έκριναν και στις εκλογές του 2010. Και τότε θα δούμε ποιοι θα μείνουν και πάλι άλαλοι.


Σε κάθε όμως περίπτωση,


• θεωρούμε ασέβεια των ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ από τη μια να εγκαλούν τη Διοίκηση επειδή μιλά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με ξένους παράγοντες με στόχο την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα ζητήματα. Και από την άλλη, να σφυρίζουν αδιάφορα όταν ο πολιτικός αρχηγός του κόμματος τους, εκλιπαρεί για μια συνάντηση με τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ και διοργανώνει περιοδείες στην Αμερική, για να αποκτήσει το πολυπόθητο «πιστοποιητικό του καλού και υπάκουου παιδιού». Εάν αυτό δεν είναι γκεμπελισμός, τότε τί είναι; Μαθήματα πατριωτισμού και υπευθυνότητας από τους ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ δεν δεχόμαστε.
• θεωρούμε ασέβεια των ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ να εγκαλούν τη σημερινή Διοίκηση για την υπερχρέωση του Δήμου Αμαρουσίου όταν «και οι πέτρες σε αυτήν την πόλη» γνωρίζουν πως η υπερχρέωση αυτή δημιουργήθηκε την περίοδο 1999-2006. Επί Διοίκησης Τζανίκου. Και ότι η σημερινή Διοίκηση μείωσε κατά δεκάδες εκατομμύρια το χρέος αυτό, πληρώνοντας μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων και δανείων που της άφησαν οι προηγούμενοι ως κληρονομιά. Αν αυτή η παραποίηση της πραγματικότητας από τους ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ δεν είναι γκεμπελισμός, τότε τι είναι;
• θεωρούμε ασέβεια των ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ να εγκαλούν τη σημερινή Διοίκηση γιατί υλοποιεί έργα όπως οι πεζογέφυρες της Κηφισίας, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες ούτε ένα ευρώ. Πετάνε λάσπη όταν μιλούν για μεγάλο κόστος του έργου, όταν γνωρίζουν ότι το έργο υλοποιήθηκε αφού πέρασε από αλλεπάλληλους νομικούς και οικονομικούς ελέγχους. Αν αυτό δεν είναι γκεμπελισμός, τότε τι είναι;
• είναι γκεμπελισμός από πλευράς των ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ να μιλούν για έργα βιτρίνας και καταστροφή της πλατείας Αγίας Λαύρας όταν αναφέρονται στο μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης. Ένα έργο που το θέλει ο εμπορικός κόσμος και οι κάτοικοι του Κέντρου , το οποίο δεν θα μας κοστίσει ούτε ένα ευρώ, γιατί είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.
• είναι γκεμπελισμός από πλευράς των ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ να επικαλούνται την μελλοντική κατασκευή του Σταθμού Μετρό στο Κέντρο, κρύβοντας με τον τρόπο αυτό τις πραγματικές τους προθέσεις. Γιατί αυτό που θέλουν είναι να ακυρώσουν την κατασκευή του έργου του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης. Το έργο που απέτυχαν να ακυρώσουν με κάθε άλλο μέσο που χρησιμοποίησαν, ακόμη και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Γνωρίζουν ότι το Μετρό δεν πρόκειται να γίνει τα επόμενα 10 – 15 τουλάχιστον χρόνια, αφού ούτε χρήματα υπάρχουν ούτε μελέτες έχουν γίνει. Γνωρίζουν πως η πλατεία Ευτέρπης είναι ο κατάλληλος χώρος για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, χωροθετημένος μάλιστα και με ΦΕΚ για το σκοπό αυτό. Είναι λοιπόν ή δεν είναι γκεμπελισμός να ισχυρίζονται πως η κατασκευή ενός έργου που υλοποιεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ευθύνεται για την επιβράδυνση του Μετρό, για ένα έργο για το οποίο δεν έχουν γίνει καν οι μελέτες και δεν έχει καν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση;

Η σημερινή Διοίκηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Θα πάμε ΚΟΝΤΡΑ στις δυνάμεις της αδράνειας. Δεν μας τρομοκρατούν τα επικοινωνιακά χτυπήματα της νέας γενιάς γκεμπελίσκων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.


Τα έργα που έχουμε ήδη παραδώσει τα τελευταία 2 χρόνια (2 πεζογέφυρες, Κλειστό Κοκκινιάς) και αυτά που ήδη έχουμε προγραμματίσει σε όλο το Μαρούσι για το επόμενο διάστημα (Νέος Βρεφονηπιακός Κοκκινιάς, Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Βιοκλιματική Ανάπλαση Κέντρου, Υπόγειο Πάρκινγκ Ευτέρπης, Διανοίξεις δρόμων σε γειτονιές κλπ.), θα αποτελέσουν τη δική μας κληρονομιά στο Μαρούσι και τους κατοίκους.


Με τη στήριξη όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης μας, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, πάμε μπροστά. Η υπευθυνότητα θα νικήσει την αδράνεια και την ανευθυνότητα.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο