Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μπρέγιαννη, στην «Πράσινη Διαδρομή Αθλιότητας» που επέλεξε να βαδίσει

Print Friendly, PDF & Email

Πριν από μερικές μέρες ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου και κορυφαίο στέλεχος της Διοίκησης Τζανίκου κ. Α. Μπρέγιαννης, εξέφρασε μια σειρά από ερωτήματα και έθεσε ζητήματα διαφάνειας, όσον αφορά στο έργο της Πράσινης Διαδρομής στο Ανατολικό Μαρούσι. Σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, η Διοίκηση του Δήμου έδωσε πολύ καθαρές απαντήσεις.


• Απέδειξε με επιχειρήματα ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες ανάθεσης και εκτέλεσης του έργου, που εξασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια.
• Επισήμανε ότι οι διαδικασίες αυτές ελέχθησαν και από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι όλα έγιναν με διαφάνεια και νομιμότητα. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, οι έλεγχοι της Διαχειριστικής Αρχής είναι διαρκείς και δεν εκταμιεύεται ούτε ένα ευρώ, αν δεν είναι όλα νόμιμα.
• Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, επί Διοίκησης Μπρέγιαννη – Τζανίκου, όπου τα έργα εκτελούνταν χωρίς μελέτες, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από τις υπηρεσίες, χωρίς να παραλαμβάνονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, από το 2007 που ανέλαβε η σημερινή Διοίκηση, τα έργα εκτελούνται και παραλαμβάνονται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Νομοθεσία. Όσο λοιπόν και να προσπαθεί ο κ. Μπρέγιαννης, το άσπρο μαύρο δεν μπορεί να γίνει.
• Επισημάναμε επίσης στον κ. Μπρέγιαννη, το πραγματικό μέγεθος του έργου, γιατί δεν το γνώριζε, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την επιπολαιότητα με την οποία ασκεί αντιπολίτευση.
• Του τονίσαμε ότι το έργο της «Πράσινης Διαδρομής» εκτελέστηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ, δηλαδή χωρίς να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με το «πάρτι των εκατομμυρίων ευρώ» ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ για αναθέσεις αποτυχημένων έργων , όπως οι κυβόλιθοι του Κέντρου , που είχε στηθεί στο Μαρούσι όταν τη Διοίκηση ασκούσε ο κ. Μπρέγιαννης, με τον κ. Τζανίκο. Πάρτι και δάνεια το λογαριασμό των οποίων πληρώνει σήμερα ακριβά ο Μαρουσιώτικος λαός.


Ο κ. Μπρέγιαννης, όφειλε, έπειτα από τις απαντήσεις αυτές, να ζητήσει συγγνώμη τουλάχιστον από τους συμπολίτες του, τους οποίους έχει φεσώσει από την περίοδο που ασκούσε στην πόλη Διοίκηση, με χρέη εκατομμυρίων ευρώ. Όμως αντί για συγγνώμη, ζητά και τα ρέστα.


Και επανέρχεται στο ίδιο θέμα επαναλαμβάνοντας την αστήρικτη θέση περί μη διαφανούς διαχείρισης των χρημάτων του ΕΣΠΑ για το έργο, χωρίς όμως να διαθέτει κανένα επιχείρημα γι’ αυτή τη θέση. Γνωρίζοντας ότι επί της ουσίας δεν έχει τίποτα να πει για το ζήτημα του έργου της Πράσινης Διαδρομής, στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει αναφορά στο ζήτημα των δήθεν ελέγχων του ΣΔΟΕ για το Δήμαρχο Αμαρουσίου.


Ασκεί αντιπολίτευση καφενείου υιοθετώντας άκριτα καταγγελίες ανώνυμων λασπολόγων και προσπαθεί να δώσει βαρύτητα σε ένα ζήτημα, που δεν υφίσταται.


Και ότι δεν υφίσταται αποδεικνύεται:
• τόσο από τα επίσημα έγγραφα του ΣΔΟΕ που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τον ίδιο το Δήμαρχο Αμαρουσίου, στα οποία επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία λίστα ελεγχόμενων από το ΣΔΟΕ προσώπων, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το όνομα του
• όσο κι από τα αναρτημένα στο διαδίκτυο Πόθεν Έσχες του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο οποίος δεν έχει να κρύψει τίποτα.


Ο κ. Μπρέγιαννης, με την τακτική που ακολουθεί αποδεικνύεται πολύ λίγος πολιτικά. Γι’ αυτό και επιλέγει να λειτουργήσει ως μικρός γκαιμπελίσκος και να καταστεί φερέφωνο των ανώνυμων λασπολόγων. Δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση να τον ακολουθήσουμε στην «Πράσινη Διαδρομή Αθλιότητας» που επέλεξε να βαδίσει. Αντίθετα, ως Διοίκηση θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο που πάει το προάστιο μας μπροστά.


Επιπλέον, θα αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία τις ευθύνες του κ. Μπρέγιαννη, για τα χρέη που άφησε ως Διοίκηση στην πόλη, συμμετέχοντας στην «κλειστή παρέα εξουσίας» του κ. Τζανίκου. Θα επισημαίνουμε την επιπολαιότητα με την οποία ασκεί αντιπολίτευση. Και φυσικά, περιμένουμε να δώσει στη δημοσιότητα και τα δικά του «πόθεν έσχες», ώστε να γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας από ποιες πηγές βιοπορίζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο