Συζήτηση της ΝΟΔΕ για το μνημόνιο και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ μοιράζεται με το ακροατήριο την πρότασή του για αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
|download file .jpg 100Kb|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη.
|download file .jpg 80Kb|


Οι προοπτικές αλλά και η στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, παρουσιάστηκαν από τον ομιλητή Νότη Μηταράκη, αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, στην εκδήλωση με θέμα: ‘Μνημόνιο – Δ.Ν.Τ – Η στρατηγική ελπίδας της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση’ που διοργάνωσαν το ΔΣ της Β4 ΝΟΔΕ, το Τμήμα Γυναικών και η ΟΝΝΕΔ, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.


Στην ομιλία του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ ανέλυσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το καθεστώς κηδεμονίας που έχει επιβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και το χειρισμό της κρίσης από μέρους της κυβέρνησης προτού τεθεί η χώρα υπό διεθνή επιτήρηση.


Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην τοποθέτησή του, επικεντρώθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας μέσα από τη συνεργασία κράτους και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. ‘Η δημόσια ακίνητη περιουσία δεν πρέπει ούτε να πουληθεί ούτε να ξεπουληθεί αλλά σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που θα επιφέρει αμοιβαία οφέλη τόσο για τους δήμους όσο και για το κράτος. Υπάρχουν αφύλακτες περιοχές, εγκαταλελειμμένες, ανεκμετάλλευτες. Μέσα από τη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση τους εκτός του ότι θα αναδειχθούν, θα αναβαθμιστούν θα αποφέρουν οφέλη τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για τη χώρα μας‘.


Το ‘παρών’ στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παπαχρυσάφου, πρώην διοικητής του Ι.Κ.Α κ. Αμπατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου, ο κ. Μέγγουλης, πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ΝΔ, η κ. Τσουκλείδου, πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, η κ. Κρεκούκια, πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου η ‘Κασταλία’, φίλοι της ΝΟΔΕ αλλά και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο