Σύσταση του Δήμου Αμαρουσίου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για τη λήψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο καθαρισμός των ιδιόκτητων οικοπέδων αποτελεί νομική υποχρέωση και σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο»

Σε συνέχεια σχετικών επιστολών που έχει αποστείλει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για την επιτακτική ανάγκη για την αποψίλωση και τον καθαρισμό τους, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε δήλωσή του επισημαίνει: «Ο καθαρισμός των ιδιόκτητων οικοπέδων αποτελεί νομική υποχρέωση βάσει της 4/2012 πυροσβεστικής διάταξης και του άρθρου 433 του ποινικού κώδικα και πρωτίστως σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε, ομοίως Δήμος και πολίτες, στη μείωση των παραγόντων που προκαλούν πυρκαγιά. Η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης για το θέμα αυτό αναφέρει: «Καλούμε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να συμμορφωθούν σύμφωνα με όλα όσα αναφέρει η επιστολή που τους έχει κοινοποιηθεί. Σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 προβλέπονται κυρώσεις και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε κοινωνικά επιζήμια στάση».

 

Σχετικά αρχείαΣύσταση του Δήμου Αμαρουσίου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για τη λήψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας_1

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο