Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου – Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2020

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και οι εθελοντές του Δήμου μας ασπίδα προστασίας για όλους τους Μαρουσιώτες»

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου μέσω τηλεδιάσκεψης, για την οργάνωση και το συντονισμό ενεργειών και λήψη σχετικών μέτρων για τη χειμερινή περίοδο καθώς και απολογισμός δράσεων της αντιπυρικής περιόδου του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στέφανος Τσιπουράκης ο οποίος μετέφερε το συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου αναφορικά με την επιτυχή λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κατά την αντιπυρική περίοδο με τη συνδρομή εθελοντών και φυσικά της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Ο κ. Στ. Τσιπουράκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της τήρησης των πρωτοκόλλων και των σχετικών σχεδίων δράσης εν όψει της χειμερινής περιόδου, καθώς και για την δυνατότητα εκπαίδευσης εργαζομένων και εθελοντών με σκοπό την ουσιαστική ανταπόκρισή τους σε συνθήκες έκτακτων φαινομένων.

Κατά την σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νώντας Κατσιγιάννης, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, της Δνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΓΕ, του Δασαρχείου Πεντέλης του ΣΠΑΠ, του ΟΑΣΠ, δημοτικοί σύμβουλοι και εθελοντές  παρουσιάστηκε ο εκτενής απολογισμός πεπραγμένων της αντιπυρικής περιόδου ενώ εξετάστηκε και ο απαραίτητος εξοπλισμός και μέτρα για τη χειμερινή περίοδο.

 

Ειδικότερα, η υπεύθυνη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Βασιλική Σκίτσα παρουσίασε τον αναλυτικό απολογισμό δράσεων στο πλαίσιο της Αντιπυρικής περιόδου 2020:

  • Αποψίλωση εκατοντάδων στρεμμάτων δημόσιων κοινόχρηστων και ιδιωτικών οικοπέδων.
  • Ανταπόκριση σε 8 συμβάντα πυρκαγιάς και σε 7 πτώσης δέντρων καλωδίων λόγω ισχυρών ανέμων.
  • Κάλυψη με 12ωρες βάρδιες επιφυλακή τις ημέρες της αντιπυρικής που υπήρχε κατηγορία κινδύνου 4 και με 24ωρες βάρδιες όποτε υπήρχε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ΙΑΝΟΣ).
  • Ανταπόκριση στη φωτιά στην Πεντέλη και στον Κοκκιναρά στις 9/9 με 2 πυροσβεστικά και μια υδροφόρα.
  • Με την βοήθεια των εθελοντών συνεχείς περιπολίες στο Κτήμα Συγγρού, Κτήμα Καρέλλα και Παραρεματιες περιοχές.
  • Τοποθέτηση θερμοκαμερών στο Άλσος Μιμικόπουλου, καθώς και στο 1ο Λυκειο καλύπτοντας την νότια πλευρά του Κτήματος Συγγρού.
  • Κατασκευή πυροσβεστικού δικτύου στο Κτήμα Καρέλλα το οποίο χρησιμοποιεί το υφιστάμενο πηγάδι.
  • Σύνταξη και έγκριση του Σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ για τον Δήμο Αμαρουσίου.

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο