Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου σχετικά με τη δημιουργία πρότυπου χώρου πρασίνου στην περιοχή του Αγίου Θωμά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “LIFE Grin”

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Μετασχηματίζουμε το Μαρούσι σε μία πόλη περισσότερο φιλική για τον άνθρωπο»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 σχετικά με το έργο δημιουργίας πρότυπου χώρου πρασίνου (15 στρ.) στην περιοχή του Αγίου Θωμά – οδός Πρωταγόρα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “LIFE Grin παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής Στέφανου Τσιπουράκη, υπηρεσιακών παραγόντων των αντίστοιχων Δνσεων του Δήμου και της αναδόχου εταιρίας.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αφού ενημερώθηκε από την ομάδα έργου για τις πρώτες ενέργειες δεδομένης της έναρξης των εργασιών την επόμενη εβδομάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η υλοποίηση του έργου από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Αμαρουσίου, έχει ως στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της βιοποικιλότητας εντός του αστικού ιστού. Παράλληλα ένας κοινόχρηστος χώρος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χώρο πρασίνου που θα μπορούν να χαρούν οι κάτοικοι της περιοχής. Με σωστό προγραμματισμό και με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων επιδιώκουμε να μετασχηματίσουμε σταδιακά όλο το Μαρούσι σε μία πόλη περισσότερο φιλική για τον άνθρωπο και τις ήπιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Πρέπει τέλος να τονιστεί πως η ανάπλαση στην οδό Πρωταγόρα έχει λάβει υπόψη της και τη γνώμη των κατοίκων και φορέων, σε σχετικές ημερίδες που έλαβαν χώρα τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά».

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του προγράμματος LIFE Grin στο Δήμο Αμαρουσίου και στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πρόκειται να λειτουργήσουν ως πρότυπο σε τουλάχιστον άλλους 8 Δήμους της χώρας.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE

Μετάβαση στο περιεχόμενο