Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και του Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελου Φιλόπουλου τη Πέμπτη 16 Μαρτίου

Print Friendly, PDF & Email

Κεντρικό θέμα το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικών Ελέγχων σε Δήμους της χώρας και τα απολογιστικά Στοιχεία Α’ και Β’ κύκλου δωρεάν μαστογραφιών

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00 μμ, στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8).

Αντικείμενο της Συνέντευξης Τύπου είναι το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των πολιτών, το οποίο χρηματοδοτεί η ΚΕΔΕ και το υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου θα δοθούν στοιχεία του Α’ και Β’ κύκλου δωρεάν μαστογραφιών.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται η διάθεση κινητής μονάδας μαστογράφου, η οποία υποστηρίζεται από εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και περιοδεύει σε Δήμους της χώρας, προσφέροντας  Δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο στις γυναίκες που για οικονομικούς ή γεωγραφικούς λόγους, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση.

Βασικός στόχος του προγράμματος, εκτός από την παροχή δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου είναι η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και την σωματική άσκηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο