Συνεχίζεται από τον ΣΠΑΠ η προσπάθεια των εθελοντικών αναδασώσεων για να πρασινίσει και πάλι η Πεντέλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Στ. Ζαννόπουλο, το Δασάρχη του Δασαρχείου Πεντέλης Αθ. Ρέππα, το Διευθυντή Αναδασώσεων Αττικής Π. Σάσσαλο, την Πρόεδρο της Ένωσης Εργοληπτών Δασοτεχνικών Έργων και Πρασίνου Αικ. Αλαφογιάννη, το Δασολόγο Ερευνητή του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων Γ. και το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Γ. Κεραμιτζόγλου.


Γ. Πατούλης: Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας βάζοντας ο καθένας μας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό 


Την έναρξη των νέων εθελοντικών αναδασώσεων την περίοδο 2013 -2014 για να πρασινίσει και πάλι η Πεντέλη ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Ανάπλαση και Προστασία του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους επιστημονικούς φορείς που στηρίζουν τις δράσεις του Συνδέσμου.


Στην τοποθέτηση του ο κος Πατούλης υπογράμμισε: 
«Έχουμε δώσει ένα στοίχημα όλοι μας. Να πρασινίσουμε την Πεντέλη και να προστατεύσουμε το πράσινο στα δάση μας. Αυτή την προσπάθεια συνεχίζουμε συμμετέχοντας στην πρώτη αναδάσωση για τη φετινή χρονιά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 στο Πεντελικό, από τις πέντε συνολικά που έχουμε προγραμματίσει μέχρι τις αρχές του έτους. Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις βάζοντας ο καθένας μας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό. 
Η επόμενη αναδάσωση έχει προγραμματισθεί για την 1 Δεκεμβρίου και η μεθεπόμενη στις 15 Δεκεμβρίου 2013. Εκτός από την Πεντέλη φέτος μετά από μελέτες θα υπάρξει προσπάθεια για αναδασώσεις στις περιοχές Διονύσου και πέριξ της περιοχής του Αγίου Πέτρου.
»
Ο κος Πατούλη ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα το ΣΚΑΪ για τη μεγάλη προσπάθεια και τη συμβολή του στο έργο του Συνδέσμου.


Τη συμμετοχή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στην προσπάθεια αναδάσωσης της Πεντέλης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κος Σταύρος Ζαννόπουλος, διαθέτοντας το επιστημονικό προσωπικό του για την εκπαίδευση των εθελοντών, ώστε οι αναδασώσεις να γίνονται με το σωστό τρόπο. Η Πεντέλη –σημείωσε- είναι ένα μνημείο φυσικό και αυτό που θα αφήσουμε θα πρέπει να είναι καλύτερο από αυτό που είναι σήμερα.


Αρωγός στην προσπάθεια του Συνδέσμου είναι και το Δασαρχείο Πεντέλης, συνδράμοντας με επιστημονικό προσωπικό και εθελοντές, τόνισε ο Δασάρχης κος Αθανάσιος Ρέππας. Χρειάζεται –πρόσθεσε- η κινητοποίηση όλων μας για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, γιατί το περιβάλλον δεν ανήκει σε εμάς αλλά στα παιδιά μας που θα πρέπει να τους το παραδώσουμε όπως μας δόθηκε.                            
        
Ο Διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής κος Παναγιώτης Σάσσαλος ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για τη συνεργασία και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που έχει η συμμετοχή των πολιτών στην επιτυχία των αναδασώσεων.«Η υπηρεσία μας ξεκίνησε να λειτουργεί με εθελοντικές αναδασώσεις και η προσπάθεια μας πάντα ήταν να έχουμε συμπαραστάτες τους πολίτες γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούσαμε να κερδίσουμε το δάσος.»


Η Πρόεδρος της Ένωσης Εργοληπτών Δασοτεχνικών Έργων και Πρασίνου κα Αικατερίνη Αλαφογιάννη σημείωσε ότι με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στις οποίες μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι, καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνείδηση και βοηθούμε ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να αγαπήσουν και να έλθουν σε επαφή με τη φύση.


Στη συμβολή του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων αναφέρθηκε ο Δασολόγος, Ερευνητής κος Γεώργιος Καρέτσος.                         
  
Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κος Γιώργος Κεραμιτζόγλου, ο οποίος σημείωσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται για να πρασινίσει η Πεντέλη, ώστε να φύγει το γκρίζο από την Αττική και να επανέλθει το πράσινο. Η εθελοντική αναδάσωση –πρόσθεσε- είναι η ασπίδα απέναντι στους καταπατητές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο