Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τη νέα Πρέσβη του Μαυροβουνίου Ana Vukadinovic

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης με στόχο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τη νέα Πρέσβη του Μαυροβουνίου  Ana Vukadinovic, στα γραφεία της Ένωσης.

Ο κ. Πατούλης καλωσόρισε την κα Vukadinovic και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντα της.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές οι διαχρονικά φιλικές σχέσεις που διατηρεί η Ελλάδα με το Μαυροβούνιο και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μέσω αδελφοποιήσεων πόλων, σε τομείς όπως είναι ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο αθλητισμός και η εκπαίδευση.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

« Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στην ΚΕΔΕ τη νέα Πρέσβη του Μαυροβουνίου  , με την οποία είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών σε τοπικό επίπεδο.

Έμφαση δόθηκε στην ενθάρρυνση  πρωτοβουλιών και ενεργειών για την αδελφοποίηση πόλεων των δύο χωρών και την ενίσχυση της συνεργασίας μας σε πυλώνες με αναπτυξιακό πρόσημο που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξωστρέφεια της αυτοδιοίκησης και στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκεις άξιους συνομιλητές και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια που καταβάλουμε προκειμένου η ελληνική αυτοδιοίκηση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική και την έξοδο από την κρίση της χώρας».

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τη νέα Πρέσβη του Μαυροβουνίου Ana Vukadinovic

Μετάβαση στο περιεχόμενο