Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών Ελλάδος

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της  χώρας θα επιτευχθεί μόνο αν ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος και να υπάρξει στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας

 

Ζητήματα που αφορούν το οικονομικό και κοινωνικό πεδίο βιώσιμης ανάπτυξης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών Ελλάδος.

Τα μέλη της Διοικούσας  Επιτροπής Οικοδομικών Συνεταιρισμών κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατύπωσαν στον Γ. Πατούλη τις θέσεις τους σχετικά με το ρόλο που μπορούν να έχουν σε επίπεδο οικιστικής ανάπτυξης και επενδύσεων οι εκτάσεις οικοδομικών συνεταιρισμών. Επιπλέον διατύπωσαν την ανάγκη να οριστεί σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης ένας θεσμικός συνομιλητής μέσω του  οποίου θα μπορούν να επιλύονται τυχόν προβλήματα και να υλοποιούνται επιχειρησιακά σχέδια που θα συμβάλλουν στην εθνική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης  στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να επιτευχθεί η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της  χώρας. Για να γίνει κάτι τέτοιο, σημείωσε ο Γ. Πατούλης, απαιτείται να ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος και να υπάρξει στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το κύτταρο των τοπικών κοινωνιών που μπορεί, αν αναπτυχθεί σωστά, να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης η οποία θα βοηθήσει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας προκειμένου να περιοριστεί η φυγή των νέων από τη χώρα.

Η Αττική έχει όλες κείνες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει το Εθνικό Μητροπολιτικό Κέντρο που θα οδηγήσει στην έξοδο από την παρακμή. Οι δυνατότητες συμπράξεων καθώς και η αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία, ενώ ο Γ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι από όποια θέση και να βρίσκεται στο μέλλον θα συμβάλλει στη προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου που θα οδηγεί στη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γ. Ρωμαίου, ο Αντιπρόεδρος Ν. Αποστολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Γ. Τσιώνης καθώς και τα παρακάτω μέλη τα οποία στην πλειονότητά τους είναι Πρόεδροι Οικοδομικών Συνεταιρισμών: Ολυμπία Σαρρή, Χρήστος Τσουτσουλόπουλος, Ιωάννης Εξηνταβελόνης και Κωνσταντίνος Πολυμενάκος.    

 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών Ελλάδος

Μετάβαση στο περιεχόμενο