Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Μαζί με τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ διεκδικούμε την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των δομών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, προς όφελος των πολιτών»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με την Αντιπρόεδρο Χ. Σαββατιανού και τον Γενικό Γραμματέα Ι. Ανεστόπουλο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ανάγκη διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας των δομών που εξυπηρετούν χιλιάδες παιδιά αλλά και των θέσεων εργασίας του προσωπικού.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε στα μέλη του Προεδρείου πως η ΚΕΔΕ αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά των εργαζόμενων στις δομές και υπογράμμισε πως θα είναι στο πλευρό τους, προκειμένου από κοινού να διεκδικήσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Προγραμμάτων και τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι δομές σε χιλιάδες οικογένειες.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση η οποία εστιάστηκε στη σημασία της συνέχισης της ομαλής λειτουργίας των δομών και μετά το 2020 με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού, που απασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια στις δομές.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, τα ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής και  Πρόνοιας  αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα.

Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων οι οποίοι για πολλά χρόνια, με την εμπειρία και την κατάρτισή τους, προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε πολλές οικογένειες και ιδιαίτερα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι Δήμοι, παρά την τεράστια περικοπή που έχουν υποστεί στους πόρους τους, τουλάχιστον σε ποσοστό 60%,  έχουν αναπτύξει  ένα εκτεταμένο δίκτυο χιλιάδων κοινωνικών δομών  και υπηρεσιών καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο της χώρας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να στηρίζουμε προγράμματα και δομές που στόχο έχουν την ανακούφιση των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους». 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο