Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Δήμων Κίνας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η ΚΕΔΕ διευρύνει τις επαφές της σε όλο τον κόσμο, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού πυλώνα,  μέσα από τον οποίο θα προωθηθούν πολιτικές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα με αφορμή τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  του Παγκόσμιου Συμβουλίου UCLG, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση της Ένωσης Δημάρχων Κίνας στα γραφεία της Ένωσης. Ειδικότερα συναντήθηκε με τον Γ. Γραμματέα της Ένωσης C.Hendge, τον Αν. Γ. Γραμματέα W.Changyan, τον Διευθυντή του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης L.Zhuoyang και τον Αν. Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων Z.Meng.

Κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία αναφορά στους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που ενώνουν τον ελληνικό με τον κινεζικό λαό και επιβεβαιώθηκε η διάθεση δρομολόγησης ενός συμφώνου συνεργασίας των αυτοδιοικητικών ενώσεων των δύο χωρών, ως μία βάση περαιτέρω σύσφιξης των μεταξύ τους σχέσεων.

Ειδικότερα η συζήτηση εστιάστηκε στην  προοπτική αδελφοποίησης ελληνικών πόλεων με πόλεις της Κίνας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στην προώθηση από κοινού επιχειρηματικών δράσεων.

Παράλληλα με δεδομένο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την κινεζική πλευρά ως προς τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών με στόχο την προβολή και την προστασία των ελληνικών αρχαιοτήτων και του ελληνικού πολιτισμού, συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών όπως οι πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και οι επισκέψεις Ελλήνων μαθητών σε μνημεία του Κινεζικού πολιτισμού, με στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών προϊόντων των δύο χωρών.

Επιπρόσθετα στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα του ιατρικού τουρισμού και ιδιαίτερα οι τρόποι ενίσχυσης του συγκεκριμένου τομέα στη χώρα μας, ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων κατά την οποία υπογραμμίστηκε η φιλία των δύο λαών και διατυπώθηκε η επιθυμία για πολύπλευρη συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνουμε για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχαμε εδώ στην Κίνα σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό αυτοδιοικητικό συνέδριο παγκοσμίου βεληνεκούς και πραγματοποιούμε εποικοδομητικές επαφές με αυτοδιοικητικούς φορείς, με στόχο τη δρομολόγηση συνεργασιών.

Δεν μένουμε μόνο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αλλά θέλουμε να διευρύνουμε τις επαφές μας σε όλο τον κόσμο, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού πυλώνα,  μέσα από τον οποίο θα προωθηθούν πολιτικές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτή τη φιλόξενη χώρα διαπιστώσαμε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που δένουν τους δύο λαούς αλλά και τα βαθιά αισθήματα αγάπης που τρέφει ο κινεζικός λαός για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Η συνεργασία μας θα διευρυνθεί σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο ιατρικός τουρισμός, το επιχειρείν, αλλά και η εκπαίδευση, με προτεραιότητα να χτίσουμε ένα πλέγμα σχέσεων με αμφίδρομες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήσαμε με την Διοίκηση την Ένωσης Δήμων Κίνας τη διοργάνωση συνεδρίων σε Ελλάδα και Κίνα, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις αυτής της συνεργασίας.

Με σεβασμό στη διαφορετικότητα, κοινωνική και πολιτισμική, των λαών, χτίζοντας υγιείς σχέσεις, συμβάλλουμε αμφότεροι στην ομόνοια και την ενοποίησή τους».

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Δήμων Κίνας_1


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Δήμων Κίνας_2


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Δήμων Κίνας_3


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Δήμων Κίνας_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο