Επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, στην αδελφοποιημένη πόλη Zaoyang της Κίνας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Με όχημα την Αυτοδιοίκηση, ενώνουμε τις τοπικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία τους»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα, επισκέφθηκε το Πρότυπο Λύκειο της πόλης Zaoyang, που είναι ο μεγαλύτερος Δήμος του Πεκίνου όπου συναντήθηκε με 900 μαθητές και τους μοίρασε αναμνηστικά κεραμικά δώρα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης συζήτησε με τον διευθυντή του σχολείου για θέματα εκπαιδευτικής φύσεως, την προοπτική  αδελφοποίησης του σχολείου με τη σχολή Αναβρύτων στον Δήμο Αμαρουσίου αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με πολιτιστικές ανταλλαγές που μπορούν να γίνουν μεταξύ των σχολείων Ελλάδας και Κίνας.

Ακολούθως συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη  W. How, στο Δημαρχείο της πόλης Zaoyang, ο οποίος του επεφύλαξε θερμή υποδοχή. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου M. Chunxue, ο αναπληρωτής διευθυντής του Δήμου H. Wenjuan, o διευθυντής Διεθνών Σχέσεων T. Linkun, ο διευθυντής της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης L.Xuejun και το μέλος του ΔΣ του Δήμου W.Xining.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο ιατρικός τουρισμός με έμφαση στην ιατρική περίθαλψη ηλικιωμένων, η παιδεία μέσω αδελφοποιήσεων σχολείων αλλά και η ανταλλαγή μαθητών κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Παράλληλα συζητήθηκε η προοπτική διοργάνωσης έκθεσης για την προβολή της χώρας μας καθώς και η διοργάνωση επίσκεψης Ελλήνων  στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου «η φωλιά του πουλιού».

Η επίσκεψη αποτέλεσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να «επικαιροποιηθούν» οι σχέσεις των δύο αδελφοποιημένων πόλεων στο πλαίσιο των μεταξύ τους ανταλλαγών αλλά και για να πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον επίσκεψη αντιπροσωπείας της Zaoyang στο Μαρούσι.

 

Σχετικά αρχείαΕπαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, στην αδελφοποιημένη πόλη Zaoyang της Κίνας (1)


Επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, στην αδελφοποιημένη πόλη Zaoyang της Κίνας (2)


Επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, στην αδελφοποιημένη πόλη Zaoyang της Κίνας (3)


Επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, στην αδελφοποιημένη πόλη Zaoyang της Κίνας (4)


Επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, στην αδελφοποιημένη πόλη Zaoyang της Κίνας (5)

Μετάβαση στο περιεχόμενο