Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Για εμάς τον Πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, το θεσμό που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη, αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους στους νέους μας»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο Μαρούσι.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με στόχο την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων αθλητικών δράσεων στους Δήμους.

Ειδικότερα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στην εξειδίκευση και στην επεξεργασία των προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει η ΚΕΔΕ, προκειμένου να διευρυνθούν τα αθλητικά προγράμματα για τους νέους και μέσω αυτών να αξιοποιηθούν περαιτέρω οι υπάρχουσες δημοτικές αθλητικές υποδομές.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Βασιλειάδη είχαμε μία ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που μπορούμε από κοινού να προωθήσουμε προγράμματα άθλησης για τους νέους μας κυρίως σε σχολεία, με τη συμβολή των δημοτικών αρχών.

Για εμάς τον Πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, το θεσμό που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη, αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους, όπως ακριβώς μας το μεταλαμπάδευσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, ως μέσο εξάσκησης του σώματος και του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και κοινωνικοποίησης του ανθρώπου.

Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις αθλητικές υποδομές των Δήμων μας και να προσφέρουμε τα αγαθά του αθλητισμού σε  όλο και περισσότερες τοπικές κοινωνίες.

Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε γρήγορα τις σχετικές διαδικασίες και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε προγράμματα υψηλών προδιαγραφών». 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη

Μετάβαση στο περιεχόμενο