Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 140 KB|

Με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα τεράστια χρέη που κληρονόμησε η νέα Δημοτική Αρχή , τα οποία ξεπερνούν τα 280 εκατομμύρια ευρώ και όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος «απειλούν με λουκέτο το Δήμο».

Η ενημέρωση που έγινε στον Υπουργό ήταν αναλυτική και συμφωνήθηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο.

Παράλληλα, θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες και νέα επαφή μεταξύ του Υπουργού και του Δημάρχου, προκειμένου να επεξεργαστούν ένα πλήρες σχέδιο που θα επιτρέψει στο Δήμο να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, έχοντας την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του ΥΠΕΣΔΔΑ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Και είμαι ικανοποιημένος γιατί έλαβα καταρχήν τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε, προκειμένου να προχωρήσει η οικονομική εξυγίανση του Δήμου. Θα υπάρξει και νέα επαφή τις προσεχείς ημέρες, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός σχεδίου οικονομικής ανόρθωσης του Δήμου μας,  με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και τη συνολική στήριξη της κυβέρνησης.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο