Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου «Νέο Μαρούσι»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συνάντηση με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου «Νέο Μαρούσι» με την Πρόεδρο Ευγ. Λαμπή και μέλη του Δ.Σ. παρουσία των Αντιδημάρχων Ν. Πέππα και Δ. Σμυρνή και υπηρεσιακών παραγόντων.


 


Συνάντηση με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου το «Νέο Μαρούσι» είχε το Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στο Δημαρχείο, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Νικόλαου Πέππα και Δημήτρη Σμυρνή και των υπηρεσιακών παραγόντων κας Λίνας Μπαϊρακτάρη και του κου Βασίλη Κάτσαρη.    


Στη διάρκεια της συζήτησης με τη συμμετοχή της Προέδρου του Συλλόγου κας Ευγενίας Λαμπή και του Γενικού Γραμματέα κου Δημήτρη Σταμέλου, η Διοίκηση του Δήμου τοποθετήθηκε επί των αιτημάτων του Συλλόγου, παρέχοντας τις αντίστοιχες διευκρινίσεις.


Όσον αφορά  στην κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων, προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη πενταετία είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία στη γειτονιά του Νέου Αμαρουσίου έχει εγκριθεί όπως και στις άλλες γειτονιές το προηγούμενο διάστημα  και έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση.   
Στο αίτημα του Συλλόγου για τη διαμόρφωση πεζοδρομίου στην οδό Μεσογείων μεταξύ Αναξαγόρα και Κ. Αγωνιστών για την ασφαλή διέλευση των μαθητών, διευκρινίστηκε ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η οδική ασφάλεια των μαθητών και για το σκοπό αυτό η αρμόδια υπηρεσία θα προχωρήσει στην αναζήτηση των ιδιοκτητών των παρακείμενων οικοπέδων, προκειμένου να τους υποβάλει αίτημα για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου και την κατασκευή πεζοδρομίου.
Αναφορικά με διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι βρισκόμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης της μελέτης των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες τεχνικές υποδομές και η ολοκλήρωση του αστικού εξοπλισμού και κατόπιν η οδός να δοθεί στην κυκλοφορία.       
Επίσης όσον αφορά στα έργα υποδομής στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών πρόκειται μετά τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην οδό Φραγκοκλησιάς να γίνει η επανεξέταση της κυκλοφοριακής μελέτης με νέες μετρήσεις, ώστε να διαφανεί εάν η Κυπρίων Αγωνιστών θα γίνει μονόδρομος ή διπλής κυκλοφορίας και να αποφασισθούν οι τεχνικές παρεμβάσεις και τα έργα υποδομής.


Παράλληλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ευχήθηκαν  στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη  καλή επιτυχία στο έργο του στη διάρκεια της νέας Δημαρχιακής θητείας που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2014, εκφράζοντας επίσης τις ευχαριστίες τους για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν στα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.                                


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο