Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΕΔ

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 44Kb|

Ο κ. Πατούλης ζήτησε την  έκδοση του παραχωρητηρίου για το οικόπεδο της Αγίας Φιλοθέης, ώστε να προχωρήσει η ανέγερση των νέων σχολικών μονάδων.

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου Δημήτρη Μαρζάβα είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στα γραφεία της Εταιρίας, την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010.

Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τον κ. Μαρζάβα να προχωρήσει άμεσα η έκδοση  του παραχωρητηρίου για την έκταση των 7,8 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση των δύο νέων σχολικών μονάδων, ενός Γυμνασίου και ενός Λυκείου.

Η παραχώρηση του συγκεκριμένου οικοπέδου εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε το Σεπτέμβριο του 2009  η ΚΕΔ με το Δήμο Αμαρουσίου για την αξιοποίηση και ανάπτυξη πέντε ακινήτων της Εταιρίας τα οποία βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού της πόλης.

Ειδικότερα, όσον αφορά το οικοπέδο στην Αγία Φιλοθέη με συντονισμένες προσπάθειες και πίεση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης πέτυχε επίσης τον Οκτώβριο του 2009 να ανακληθεί η προγενέστερη παραχώρηση του οικοπέδου από το Υπουργείο Οικονομίας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Δήμαρχος μετά τη συνάντηση δήλωσε:
« Αντικείμενο της συνάντησής μου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΕΔ ήταν η έκδοση του παραχωρητηρίου για το οικόπεδο της Αγίας Φιλοθέης. Ο κ. Μαρζάβας δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος Δεκεμβρίου 2010 το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί.  Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μαζί με τους γονείς και τους μαθητές σε πιο δυναμικούς τρόπους διεκδίκησης».

Μετάβαση στο περιεχόμενο