Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αναβρύτων «Αγ. Δημήτριος»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλη με την Πρόεδρο Β. Σκότη και τα μέλη του Δ.Σ. Ελ. Βότση,Δ. Γιακουμάτο και Κ. Πεπονάκη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Αγ. Δημήτριος», παρουσία των Αντιδημάρχων Ν. Πέππα, Δ. Σμυρνή, Β.Κόκκαλη και του εκπροσώπου της Τεχνικής Υπηρεσίας Β. Κάτσαρη.


Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «ʼγιος Δημήτριος» είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Νικόλαου Πέππα, Δημήτρη Σμυρνή, Βασίλη Κόκκαλη και του εκπροσώπου της Τεχνικής Υπηρεσίας κου Βασίλη Κάτσαρη.


Ο κος Πατούλης κατά τη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα ενημέρωσε την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Βασιλεία Σκότη και τα μέλη του Δ.Σ. για την πορεία και εξέλιξη των ζητημάτων που αφορούν την περιοχή τους.


Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρόοδο της μελέτης οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς, μετά από σκληρή προσπάθεια και αγώνα της Διοίκησης, εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αναμένεται η οριστική απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την οριοθέτηση του ρέματος.
Μετά την απόφαση αυτή θα προχωρήσει και η μελέτη για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.
Αναφορικά με τη τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε η μελέτη του έργου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.
Επίσης όσον αφορά στην εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης για την περιοχή, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες το πολεοδομικό και νομικό θέμα που έχει προκύψει στην οδό Ευκαλύπτων, ώστε να προχωρήσει η κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει αυτοψία στην οδό Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να διαπιστώσει εάν μπορεί να προχωρήσει η διάνοιξη της οδού, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα διανοίξεων, αλλά και να διαπιστώσει πως μπορεί να ενταχθεί στη μελέτη του δικτύου ομβρίων υδάτων η οδός Παπανδρέου. Επίσης το κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας θα επισκεφθεί την οδό Σαράφη, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παραβάσεις του ΚΟΚ ή του ΓΟΚ.
Αναφορικά με την ανύψωση των φρεατίων σε οδούς της περιοχής έχουν ήδη εκπονηθεί οι μελέτες και προγραμματίζεται η δημοπράτηση του έργου.


Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου συμμετείχαν στη συνάντηση τα μέλη: κα Ελένη Βότση και οι κ.κ. Διονύσης Γιακουμάτος και Κων/νος Πεπονάκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο