Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι αυτονόητη υποχρέωση του καθενός ξεχωριστά»

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε με την Πρόεδρο Μαρίνα Σμαραγδή και τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, παρουσία των Αντιδημάρχων Κων/νου Ρώτα και Ευάγγελου Κάββαλου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η φύτευση χώρου παρακείμενου της οδού Φραγκοκλησιάς, η κατάσταση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και ειδικότερα το σημείο που αφορά το Μαρούσι, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και ζητήματα των εκτάσεων που ανήκουν στην Α’ ζώνη προστασίας της Ρεματιάς και μεταβιβάστηκαν στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών των παραρεμάτιων περιοχών. Οι απόψεις μας ταυτίζονται. Για εμάς η ασφάλεια των πολιτών και η διαβίωσή τους σε ένα χώρους με περισσότερο πράσινο και λιγότερο τσιμέντο, αποτελεί προτεραιότητα. Προχωρούμε ταχύτατα με το ΣΒΑΚ της πόλης μας, γεγονός που θα δώσει μία νέα επιστημονική αποτύπωση και άρα δυνατότητα για λύση των αστικών προβλημάτων του Αμαρουσίου. Σε ότι αφορά τη Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου, θα συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Αττικής και τα συναρμόδια Υπουργεία για επιτάχυνση των απαραίτητων δομικών έργων της περιοχής. Όσο αφορά τον Δήμο μας, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τις απαραίτητες λύσεις στα σημεία που μας έχουν υποδειχθεί. Από την άλλη θα πρέπει να επισημάνουμε πως παρατηρείται η μη συμμόρφωση εκείνων που συνεχίζουν να ρυπαίνουν τη συγκεκριμένη Ρεματιά αλλά και ομοίως άλλους κοινόχρηστους χώρους, με ογκώδη και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να προκαλούν δυσχέρεια στην ελεύθερη διέλευση των υδάτων. Για μία ακόμη φορά θέλω να τονίσω την απαραίτητη και αυτονόητη προστασία του χώρου που ζούμε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου Ρούλα Καϊμάκη και Δημήτρης Στάμελος.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ.Αμπατζόγλου με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο