Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη Β. Παπαστεργιάδη, με αντικείμενο τη διοργάνωση σημαντικού Συνεδρίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Στόχος μας, να δοθεί έμφαση στον ιατρικό τουρισμό, αλλά και στις σχέσεις που μπορούμε να αναπτύξουμε πρωτίστως ως χώρα , αλλά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως Μαρούσι, εκεί που χτυπά η καρδιά του ελληνισμού

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στο φιλόξενο Μαρούσι, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.

 Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Ομογένειας πραγματοποιήθηκε ενόψει ενός πολύ σημαντικού Συνεδρίου, που διοργανώνεται το φθινόπωρο στη Μελβούρνη, με αντικείμενο τη σύσφιξη και την ενδυνάμωση των σχέσεων με τον ελληνισμό της Αυστραλίας και την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στο Μαρούσι.    

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης: Ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη κ. Κώστας Μάρκος, ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών κ. Κωνσταντίνος Πάντος, ο CEO Health Tourism Greece κ. Πέτρος Μαμαλάκης και ο δημοσιογράφος Χαράλαμπος Πετράκης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος  Πατούλης αμέσως μετά τη συνάντηση με τους εκλεκτούς επισκέπτες στην πόλη του Αμαρουσίου υπογράμμισε:
«Σήμερα είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Δήμο Αμαρουσίου τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη, όπου εκτός από την ανταλλαγή απόψεων για τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας με τη γενέτειρα του Σπύρου Λούη, συζητήσαμε και για την παρουσία μας σ’ ένα σημαντικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί κατά τον Νοέμβριο του 2017.

Στο Συνέδριο, στόχος μας είναι να δοθεί έμφαση στον ιατρικό τουρισμό, αλλά και στις σχέσεις που μπορούμε να αναπτύξουμε πρωτίστως ως χώρα , αλλά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως Μαρούσι, εκεί που χτυπά η καρδιά του ελληνισμού, σε μία από τις μεγαλύτερες ομογενειακές πόλης με χιλιάδες Έλληνες Ομογενείς.
Είναι μεγάλη μας τιμή και νομίζω, ότι αυτές οι συναντήσεις κάτι καλό θα δώσουν στο άμεσο μέλλον, γι’ αυτό τους ευχαριστώ για την παρουσία τους.»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης δήλωσε:

«Η Αυστραλία και η Ελλάδα έχουν μία πλούσια ιστορία που πάει πίσω εκατοντάδες χρόνια και για εμάς είναι σημαντικό να συνεχίζουμε αυτή τη σχέση που έχουν οι δύο χώρες μας με ουσιαστικές προσπάθειες και έργα.

Μας ευχαριστεί παρά πολύ που είχαμε τη συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του ΙΣΑ, για να αναπτύξουμε περισσότερο τις σχέσεις μας και να βγει ένα καλό αποτέλεσμα, που θα βοηθήσει τις δύο χώρες και προπάντων την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
 
Όλοι ξέρουμε, και εμείς, που έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, ότι η Ελλάδα βγάζει τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο. Πρέπει όμως αυτό να γίνει ευρύτερα γνωστό, και εμείς ως Ελληνική Κοινότητα στη Μελβούρνη θα καλέσουμε τον Πρωθυπουργό της Πολιτείας μας να είναι παρών στο Συνέδριο, ενώ ήδη ο Υπουργός Εμπορίου έχει «δώσει το χέρι του» γι’ αυτό το Συνέδριο.  
Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα για τις δύο χώρες και προπάντων από τη δική μας άποψη να δημιουργήσουμε καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με μία τόσο πλούσια ιστορία.» 

Ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων  Ιατρών κ. Κωνσταντίνος Πάντος επεσήμανε:
«Το Συνέδριο θα είναι και μία ευκαιρία εκατοντάδες ζευγάρια στην Αυστραλία που έχουν αποκτήσει παιδί με τη μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην Ελλάδα, να έλθουν και με την μαρτυρία τους να ενισχύσουν αυτό που λέμε «προορισμός στην Ελλάδα για τον ιατρικό τουρισμό».

Ταυτόχρονα,  μέσα από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ιατρών της Διασποράς, που αυτή τη στιγμή είναι σε λειτουργία, προσπαθούμε να συνδέσουμε τους Ιατρικούς Συλλόγους ανά τν κόσμο σε μία δομή και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στα Ελληνόπουλα από το Εξωτερικό να έλθουν να κάνουν μεταπτυχιακά στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, γιατροί και άλλες ειδικότητες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεταπτυχιακά στο Εξωτερικό.

Στόχος μας, να συνδέσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την Ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία με τη Μητέρα Ελλάδα, με δράσεις που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μας και στο μέλλον.»

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη Β. Παπαστεργιάδη

Μετάβαση στο περιεχόμενο