Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Δωδώνη»

Print Friendly, PDF & Email

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Δωδώνη» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κου Κωνσταντίνου Ρώτα και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κου Επαμεινώνδα Γαρδέλη

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς της Δωδώνης, με επίκεντρο την εξέλιξη της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς που διέρχεται από την περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλίας Ζορμπαλάς και τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση ότι μετά την ολοκλήρωση της οριοθέτησης του ρέματος (ζώνης προστασίας ), η μελέτη διευθέτησής του που αφορά  έργα και παρεμβάσεις βρίσκεται στο τελικό στάδιο, στο τμήμα μεταξύ των διοικητικών ορίων με το  Δήμο Κηφισίας και το Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο ανάδοχος μελετητής του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονται σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έγκριση της μελέτης για τη διευθέτηση του ρέματος.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, «στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα να έχει ολοκληρωθεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο για την πόλη και τους πολίτες.»                         

Συζητήθηκε επίσης, ο σχεδιασμός για τη δημιουργία χώρων άθλησης και περιπάτου στην περιοχή και συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση γα την οριστικοποίηση του σχεδιασμού. Στο σημείο αυτό της συζήτησης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες των μελών του Δ.Σ. για την ανάπλαση του γηπέδου μπάσκετ, που -όπως ανέφεραν- αφενός αποτελεί ένα σημαντικό χώρο άθλησης για τη νεολαία μας και αφετέρου με την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού ενισχύθηκε το αίσθημα της ασφάλειας των κατοίκων της γειτονιάς.     

Στο αίτημα του Συλλόγου για τη διαμόρφωση πεζοδρομίου από την οδό Σολωμού έως τη γέφυρα για την ασφαλή διάβαση των πεζών, η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει στο επόμενο πρόγραμμα τεχνικών έργων. 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Δωδώνη»_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο