Νέες συμβάσεις εργασίας για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Σκεφτόμαστε ως Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα. Κόμμα μας είναι το Μαρούσι και στόχος μας η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες. Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και συνεπείς στις αρχές μας. Κανείς συμβασιούχος εργαζόμενός μας στην Καθαριότητα δεν θα μείνει εκτός του Δήμου           

Στην υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας με όλους τους ήδη εργαζόμενους 8μηνιτες συμβασιούχους στην Καθαριότητα προχωρεί ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου 2017, με εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη. 

Και οι 95 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Αμαρουσίου υπογράφουν σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 νέες συμβάσεις εργασίας που λήγουν στις  31/03/2018.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλου αποφασίστηκε επίσης, μετά από εισήγηση του κου Πατούλη, η άμεση κάλυψη των 50 κενών θέσεων που υπάρχουν  ήδη στον τομέα Καθαριότητας του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Επίσης, αποφασίστηκε, στην επόμενη συνεδρίαση να υπάρξει ολοκληρωμένη εισήγηση για την τροποποίηση του ΟΕΥ, στην οποία  θα προστεθούν επιπλέον κενές θέσεις στην ειδικότητα της Καθαριότητας.
 Οι προβλεπόμενες θέσεις θα ξεπεράσουν σε αριθμό τις 100 θέσεις, ώστε να υπερκαλυφθεί το σύνολο των συμβασιούχων που αυτή τη στιγμή εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις σημαντικές αυτές εξελίξεις που αφορούν στο εργασιακό τους μέλλον από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για αυτό το σκοπό στο Δημαρχείο, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017.     

 Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης απευθυνόμενος στους εργαζομένους μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
« Με την απόφασή μας αυτή εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες συνθήκες για μόνιμες θέσεις εργασίας, προκείμενου κάθε συμβασιούχος  στην Καθαριότητα να έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να εργασθεί και να αποκτήσει το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που είναι και οι τελικοί κριτές μας.

Παρά το γεγονός, ότι δεν μας υποχρεώνει και είναι προαιρετική η εφαρμογή του νόμου και της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που εξεδόθησαν μετά από αστοχίες στη διαχείριση των συγκεκριμένων θεμάτων που εξαρχής είχαμε επισημάνει χωρίς να εισακουσθούμε, πήραμε αυτή τη σημαντική απόφαση για τους εργαζόμενους μας.
 
Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αίτημά σας για μόνιμη κι σταθερή εργασία, τόσο με τη στήριξη και τη συμμετοχή μας στους αγώνες σας και την πίεση που ασκήσαμε στην κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί λύση στην ομηρία σας, όσο και σήμερα με την υπογραφή των νέων συμβάσεων και την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου.

Για κάποιους ίσως αποτελείται κομματική πελατεία. Για εμάς είστε οι εργαζόμενοι μας και το έχουμε αποδείξει από όλα τα προηγούμενα χρόνια της Δημαρχιακής μας θητείας.
 Σκεφτόμαστε ως Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα. Κόμμα μας είναι το Μαρούσι και στόχος μας η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, ώστε η πόλη μας να γίνει πρότυπο πόλη σε όλη την Ελλάδα.      

Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και συνεπείς στις αρχές μας για να  διασφαλίσουμε σταθερή και μόνιμη εργασία στους συμβασιούχους στην Καθαριότητα. Κανείς εργαζόμενος δεν θα μείνει εκτός του Δήμου μας.»   

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους παρέστησαν επίσης:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Ρένα Χαλιώτη, ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Σχετικά αρχείαΝέες συμβάσεις εργασίας για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου Αμαρουσίου_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο