Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με εκπροσώπους του «Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Κέντρου» και του «Ελληνορωσικού Δικηγορικού Συνδέσμου»

Print Friendly, PDF & Email

Την ανάπτυξη πολιτιστικής συνεργασίας και την προώθηση του «επιχειρείν» συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την εκπρόσωπο του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Κέντρου Eleni Leonidou και τον εκπρόσωπο του Ελληνορωσικού Δικηγορικού Συνδέσμου Vartan Oganov, που τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, Πολεοδομίας και Τεχνικής Υπηρεσίας Δημήτρης Καρλαύτης, Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ευθύμιος Τσίγκας και ο Καθηγητής Επιχειρησιακής Μηχανικής του Παν/μιου Brunel  του Λονδίνου Ευάγγελος Μαρκόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων  κατέθεσαν πρόταση στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για πολιτιστική συνεργασία, καθώς επίσης και για ένταξη στα προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου εκμάθησης της Ρωσικής γλώσσας, μέσω του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να δώσει την υψηλότερη πιστοποίηση  από το πλέον έγκριτο Πανεπιστήμιο του Λομονόσοβ της Μόσχας.

Επίσης κατέθεσαν το αίτημα να μεταφερθεί στα όρια του Δήμου η έδρα του Ελληνορωσικού Δικηγορικού Συνδέσμου,  ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα πέρα των λοιπών δραστηριοτήτων, να παρέχει έγκριτη πληροφόρηση σε επιχειρηματίες και εμπόρους που επιθυμούν  συνεργασία με αντίστοιχες ρωσικές επιχειρήσεις ή επιθυμούν να επιχειρήσουν στη Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου υπογράμμισε ότι οι παροχές αυτές θα δίνονται δωρεάν σε επιχειρήσεις και εμπόρους που εδρεύουν στο Μαρούσι.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι «είμαστε ανοικτή σε πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα. Αποδεχτήκαμε να εξετάσουμε από κοινού τις δυνατότητες ανάπτυξης πολιτιστικής συνεργασίας και προώθησης του «επιχειρείν», προκειμένου να παρέχουμε  νέες ευκαιρίες σε εκείνους τους επιχειρηματίες  που θα τους ενδιέφερε να δραστηριοποιηθούν στη Ρωσία.»

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με εκπροσώπους του «Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Κέντρου» και του «Ελληνορωσικού Δικηγορικού Συνδέσμου»

Μετάβαση στο περιεχόμενο